Red Bull rekent op sterker Ferrari en Mercedes

Waar Red Bull en Max Verstappen in 2021 nog een titanenstrijd voerden met Mercedes en Lewis Hamilton, ging het in 2022 van een relatief leien dakje. Verstappen won een recordaantal races en Red Bull stelde zijn eerste constructeurskampioenschap sinds 2013 veilig met nog enkele races te gaan. Zo’n vaart zal het dit jaar niet lopen, denkt Adrian Newey. De legendarische F1-ontwerper rekent op een pittige strijd om Ferrari en Mercedes een weerwoord te bieden.
Hoewel Red Bull een zeer goede basis heeft met de RB18 om op door te ontwikkelen, kan het dit jaar veel minder gebruikmaken van de windtunnel dan de concurrenten. Dat is de ‘vloek’ van constructeurskampioen worden, maar Red Bull krijgt nóg minder tijd vanwege het overschrijden van het budgetplafond in 2021. Newey verwacht dat het al met al behoorlijk effect zal hebben: “Het betekent dat we minder verschillende onderdelen en ideeën kunnen testen”, zo verklaart hij aan Motorsport.com. Er is volgens hem kans dat het meevalt, maar dan moet Red Bull wel direct in de roos schieten met de ontwikkeling.
Bovendien ziet Newey gevaar bij de concurrenten: “Ferrari zit ook niet stil en lost hun zwakke punten op. Zij komen weer helemaal terug. En natuurlijk zag je dat Mercedes met een auto begon die te langzaam was, maar evolueerde tot een auto die kon winnen.” Al met al schetst Newey (naast de RB19) alvast een ‘lastig jaar’ voor Red Bull. Op 5 maart krijgen we een eerste teken of Newey gelijk heeft. Dan is de eerste race van het nieuwe seizoen, de Grand Prix van Bahrein. Van 23 tot en met 25 februari is de wintertest al, eveneens in Bahrein.

Lees hier het gehele bericht