Renault verlaagt aandeel in Nissan aanzienlijk

Er zijn al decennia lang spanningen tussen Renault en Nissan. Tot op heden had Renault Groupe een aandeel van 43,4 procent Nissan terwijl Nissan slechts 15 procent van de aandelen van Renault in bezit had. Daar kwam bij dat de Fransen stemrecht hadden bij beslissingen van Nissan, maar andersom niet. Ook is Nissan wereldwijd een grotere autofabrikant dan Renault. Er worden nu grote belangrijke hervormingen doorgevoerd tussen de twee merken.
Renault verlaagt zijn aandeel in Nissan van ruim 43 procent naar 15 procent. De 28 procent die Renault van de hand doet, steekt het in een Frans fonds dat de opdracht krijgt deze aandelen te verkopen als de Renault Groupe de daar voor te vangen prijs redelijk acht. Voortaan is er ook stemrecht verbonden aan het aandeel van Nissan in Renault.
Nissan meldt verder dat aandeelhouder wordt van Ampere, de EV-tak binnen Renault Group. Renault en Nissan geven samen aan dat het nieuwe projecten start in onder meer Europa, India en Midden- en Zuid-Amerika. De plannen moeten overigens nog worden goedgekeurd door de raad van bestuur van Groupe Renault en Nissan.

Lees hier het gehele bericht