Ruim 1 op 10 Nederlanders overweegt gebruikte EV

Uit in opdracht van Autoscout24.nl uitgevoerd onderzoek door Multiscope blijkt dat maar liefst 13 procent van de Nederlanders aangeeft een tweedehands elektrische auto te willen kopen. Een elektrische auto leasen is beduidend minder populair. Slechts 4 procent van de respondenten geeft aan een EV te willen leasen.
Bij de aanschaf van een nieuwe of gebruikte elektrische auto kijken Nederlanders vooral naar de actieradius. 70 procent van de ondervraagden geeft het rijbereik als een van de belangrijkste punten op. Ook de laadsnelheid staat hoog op de lijst met aandachtspunten. 62 procent van de ondervraagden geeft de maximale laadsnelheid als een van de belangrijkste punten op. Welke badge er op de auto staat blijkt minder relevant. ‘Slechts’ 50 procent zet het merk op zijn lijst met bepalende factoren. Een krappe 40 procent van de respondenten neemt de levertijd mee in zijn overwegingen.
Opvallend is de dat ruim 40 procent van de Nederlanders aangeeft een elektrische auto te willen kopen omdat deze beter zouden zijn voor het milieu. Een kleine 27 procent zegt ook voor een EV te gaan omdat deze minder onderhoud nodig zouden hebben. Het bestaan van de SEPP-subsidieregeling staat bij een kwart van de Nederlanders op de lijst met redenen om een elektrische auto te willen kopen.
Op dinsdag 10 januari draait de overheid de dop van een nieuwe SEPP-subsidiepot. Op de aanschaf van een nieuwe elektrische auto met een cataloguswaarde van tot €45.000 kun je een financiële tegemoetkoming van €2.950 krijgen. Voor de aanschaf van een gebruikte elektrische auto’s is het subsidiebedrag vastgesteld op €2.000. Hier lees je alles over de de aanschafsubsidie op een nieuwe of gebruikte elektrische auto.

Lees hier het gehele bericht