Snelheidsrecord! Citroën Ami Buggy in België binnen 9 minuten uitverkocht

Citroën, moeten we smeken? Op onze knieën? Want we doen het, hoor. Wij willen de Citroën Ami Buggy ook. Het kleine ‘legervoertuigje’ is bij ons niet te koop, maar in Frankrijk, Italië, Spanje, België, Portugal, het Verenigd Koninkrijk, Luxemburg en Griekenland wel.
De Citroën Ami Buggy is een gelimiteerde versie van de Ami. Hij werd in december 2021 als studiemodel gelanceerd en werd door het publiek zo positief ontvangen, dat Citroën besloot hem in productie te nemen.
Citroën Ami Buggy in beperkte oplage gebouwd
In 2022 bouwde het Franse merk slechts vijftig stuks, die alleen in Frankrijk werden verkocht. Voor dit jaar is de oplage verhoogd naar duizend exemplaren, waarvan achthonderd stuks in de eerdergenoemde acht landen enkel online te koop waren.
(Afbeelding: Citroën)
In Frankrijk waren er vierhonderddertig beschikbaar, die al na twee uur waren uitverkocht. België brak het verkoopsnelheidsrecord. Bij onze zuiderburen duurde het slechts negen minuten om vijfenzestig Ami Buggy’s te slijten.
(Afbeelding: Citroën)
Er zijn dit jaar nog tweehonderd stuks beschikbaar, maar ook die komen niet naar Nederland (als alternatief is er bij ons de Opel Rocks-e). Ze worden deze zomer te koop aangeboden in Turkije, Marokko en de overzeese delen van Frankrijk.
Uitgevoerd als een piepklein legervoertuigje
De Citroën Ami Buggy is uitgevoerd als een kleine militair, met een matgroene camouflagekleur en gele sergeantstrepen op de neus. Deuren, daar doet de Ami Buggy niet aan. Ze zijn vervangen door een stoer ogend hekwerk.
(Afbeelding: Citroën)
Volgens Citroën kan ook het dak van de Ami Buggy worden verwijderd, maar helaas laat de fabrikant ons daar geen foto’s van zien. Heel stoer vinden we de goudkleurige stalen wielen.
Brommobiel met topsnelheid van 45 km/h
Aan de aandrijving van de Ami Buggy is niks veranderd. Hij is volledig elektrisch, wordt aangedreven door een 8 pk sterk motortje en komt op zijn 5,5 kWh-batterij ongeveer 75 kilometer ver. Officieel is de Ami een brommobiel, dus zijn snelheid is begrensd op 45 km/h.

Lees hier het gehele bericht