SsangYong Torres EVX: elektrische SUV ook voor Nederland

SsangYong lijkt voorlopig gered van een mogelijke ondergang. Lang ging het merk het bepaald niet voor de wind, maar in die lastige periode lanceerde SsangYong vorig jaar een volledig nieuwe SUV: de Torres. De SsangYong Torres introduceerde een geheel nieuwe designtaal. De Torres (foto’s 4 t/m 7) valt wat formaat betreft tussen de Korando en de Rexton in. De Torres werd aanvankelijk alleen met verbrandingsmotoren gepresenteerd, maar SsangYong gaf al aan dat er een elektrische variant naar Europa en dus zeer waarschijnlijk ook naar Nederland komt.
De elektrische Torres EVX heeft een heel ander gezicht dan deze Torres met verbrandingsmotoren.
Die elektrische SsangYong Torres ging aanvankelijk als U100 door het leven, maar heet nu Torres EVX. Verder geeft SsangYong de eerste afbeeldingen vrij. Wat blijkt? Hij krijgt een ander front dan het model met verbrandingsmotoren. Zo heeft hij een geheel eigen koplamppartij, bestaande uit platte led-dagrijverlichting die middels ledblokjes die op het oog met elkaar zijn verbonden. De daadwerkelijke koplampen zitten een verdieping lager in het front en daarmee bewandelt SsangYong eveneens het pad der opgesplitste koplampunits. Logischerwijs is de voorbumper van de Torres EVX anders dan die van de reeds bekende uitvoeringen van de SUV.
Zelfs het interieur van de elektrische Torres EVX wijkt af van dat van zijn bestaande broertjes en zusjes. In de EVX zijn het digitale instrumentarium en het infotainmentscherm visueel met elkaar versmolten. De elektrische SsangYong Torres EVX komt eind dit jaar naar Europa. Technische specificaties zijn er nog niet. Die volgen – samen met uitgebreid beeldmateriaal – later deze maand.

Lees hier het gehele bericht