Stelling: ‘Opnieuw verhogen van verkeersboetes is automobilist pesten’

Dit jaar zijn de verkeersboetes al met 8,6 procent gestegen om te compenseren voor de inflatie en volgend jaar worden de boetes voor verkeersovertredingen nog eens een klap duurder. Dat bleek onlangs uit de Voorjaarsnota die minister van Financiën Sigrid Kaag naar de Tweede Kamer stuurde. Met het verhogen van de verkeersboetes draagt het Ministerie van Justitie en Veiligheid een bijdrage aan het dekken van het begrotingstekort. Hoe kijk jij als automobilist daar tegenaan?
Is het verhogen van de verkeersboetes een niet meer dan een prima zet om te voorkomen dat bijvoorbeeld de belastingen verhoogd worden? Misschien ben jij sowieso van mening dat verkeersboetes hoger moeten worden, je hebt je immers ook op de weg te gedragen. We kunnen het ons ook voorstellen dat het opnieuw verhogen van de verkeersboetes voelt als het ‘pesten’ van de automobilist. In Nederland wordt autorijden immers al steeds duurder.
Kortom: we zijn heel benieuwd hoe jij tegen de aangekondigde nieuwe verhoging van verkeersboetes aankijkt. Voor de duidelijkheid: de stelling reflecteert niet per se de mening van de AutoWeek-redactie. De stelling:
Het in korte tijd voor de tweede keer flink verhogen van de verkeersboetes is een gevalletje ‘automobilist pesten’.
Toelichtingen en argumenten kun je in de reacties kwijt. Zoals altijd geldt: jouw mening hoeft niet die van een ander te zijn. We zitten als het goed is allemaal op AutoWeek.nl omdat we iets met auto’s hebben, wees dus een beetje lief maar vooral respectvol voor elkaar en probeer je niet te veel uit de tent te laten lokken. 

Lees hier het gehele bericht