Streep door Lightyear 0

Medio 2022 presenteerde het Nederlandse Lightyear dan eindelijk de definitieve productieversie van de voorheen als Lightyear One bekende zonneauto. De op het laatste moment tot Lightyear 0 omgedoopte ‘zonneauto’ lijkt haast vernoemt naar het aantal exemplaren dat Lightyear er nog van gaat maken. Lightyear zegt namelijk genoodzaakt te zijn om de productie van de Lightyear 0 te staken.
Lightyear zegt dat het om de komst van de Lightyear 2 veilig te stellen genoodzaakt is om de productie van de Lightyear 0 een halt toe te roepen. Volgens het bedrijf is dat geen eenvoudige beslissing geweest, zo zegt Lightyear-CEO en mede-oprichter Lex Hoefsloot. “We hebben helaas deze keuze moeten maken. Van de ontwikkeling van de Lightyear 0 hebben we de afgelopen jaren veel geleerd. We richten nu al ons energie op de Lightyear 2.”
De Lightyear 2 wordt net als de Lightyear 0 een gelikt model met zonnecellen op het dak.
De Lightyear 2 voor het jonge bedrijf dan ook een veel belangrijker model. Waar de in een beperkte oplage te bouwen Lightyear 0 een vanafprijs van maar liefst €250.000 had, moet de Lightyear 2 het eerste volumemodel van het merk worden. De Lightyear 2 belooft een vanafprijs van minder dan €40.000 te krijgen, al sprak Lightyear eerder van een vanafprijs van zo’n 30 mille. De Lightyear 2 krijgt een elektrisch bereik van tot 800 kilometer en is nog voordat de auto ook maar is gepresenteerd al behoorlijk in trek. Lightyear heeft van particulieren al 40.000 inschrijvingen staan en bedrijven als LeasePlan en MyWheels hebben al ingetekend voor ruim 20.000 exemplaren.

Lees hier het gehele bericht