Subaru: drie elektrische SUV’s op komst

Subaru zegt dat het zijn EV-aanbod rond het eind van 2026 heeft uitgebreid naar vier modellen. Dat betekent dat je binnen nu en een kleine drieënhalf jaar van Subaru drie nieuwe elektrische modellen kunt verwachten. Zitten daar dan compacte hatchbacks, sedans en stationwagons bij? Welnee. Alle drie de nieuwkomers zijn cross-overs of SUV’s, zo meldt Subaru.
Verder is over de elektrische nieuwkomers niet veel bekend. Technische specificaties zijn er dan ook nog niet. Wel weten we dat Subaru zowel EV’s op Toyota-basis als ‘meer eigen’ elektrische modellen gaat voeren. Maar het is niet aannemelijk dat die ‘meer eigen’ modellen op een platform komen te staan dat niets met een Toyota-basis heeft te maken. Waarschijnlijk betekent ‘meer eigen’ dat er elektrische Subaru’s komen die niet – zoals de Solterra – hun koets met Toyota-modellen delen. Op een teaserplaat zien we in ieder geval al een relatief compacte EV onder een doek staan.
Subaru zet straks zelf EV-productielijnen op in zijn Japanse Yajima-fabriek. De jaarlijkse productiecapaciteit van die fabriek moet daarmee over drie jaar zijn toegenomen van 100.000 naar 200.000 stuks. Vanaf 2028 wil Subaru op jaarbasis tot 400.000 elektrische auto’s kunnen produceren.

Lees hier het gehele bericht