Suzuki Fronx: nieuwe SUV met aflopende daklijn

Suzuki heeft de smaak behoorlijk te pakken. Tijdens de Auto Expo in India presenteerde het met de eVX een vooruitblik op een elektrische cross-over die ook naar Europa komt én het merk toverde er een nieuwe vijfdeursversie van de Jimny uit de hoge hoed. Maar er is meer Suzuki-nieuws. Wat te denken van deze Fronx? Een nieuwe cross-over met – je raadt het al – een sterk aflopende daklijn?
Suzuki noemt de Fronx een SUV met de stijl van een coupé en daarmee doelt het merk ongetwijfeld op de relatief sterk aflopende daklijn van het model. De Suzuki Fronx is net als veel compacte modellen voor de Indiase markt op enkele millimeters na 4 meter lang en heeft een wielbasis van 2,252 meter. De auto vertoont duidelijke designovereenkomsten met auto’s als deze nieuwe Grand Vitara en de voor de zoveelste keer gefacelifte Baleno. De Fronx deelt ook zijn variant van Suzuki’s Heartect-platform met die Baleno. De wielbasis van de Fronx is met 2,52 dan ook gelijk aan die van de in Nederland overigens al sinds 2019 niet meer leverbare Baleno. Ook het dashboard komt overeen met dat van de opgewarmde Baleno.
De Suzuki Fronx komt met een mild-hybride 1.0 op de Indiase markt. Die machine valt te knopen aan een handgeschakelde vijfbak of aan een zestraps automaat. Ook komt er een conventionelere 1.2. Die motor is aan een handgeschakelde vijfbak of aan een gerobotiseerde vijfbak gekoppeld. De Suzuki Fronx verwachten we in ieder geval niet in Nederland op de markt.

Lees hier het gehele bericht