Toyota komt met minuscule elektrische bedrijfswagen

Net als Honda komt ook Toyota met een uiterst klein elektrisch bedrijfswagentje. Alhoewel, eigenlijk is die aangekondigde kleine EV helemaal geen Toyota. Toyota schuift tijdens de G7 Hiroshima Summit namelijk de elektrische versie van de Pixis Van naar voren. De Pixis Van is in feite een Daihatsu Hijet Cargo waar het zijn eigen beeldmerken op heeft geplakt. De elektrische Pixis Van blijft overigens niet alleen. Ook Daihatsu én Suzuki komen met een elektrisch pakezeltje voor in de stad.
Suzuki krijgt voor het eerst een Hijet-afgeleide en ook daar komt een EV-versie van.
Ook het origineel van de Toyota Pixis Van – de Hijet Cargo van Daihtsu dus – krijgt een volledig elektrische variant. Voor het eerst krijgt ook Suzuki – dat steeds inniger samenwerkt met Toyota – een afgeleide van de Daihatsu Hijet Cargo. De Suzuki Every – nu nog écht een Suzuki – wordt omgetoverd tot een Hijet-met-Suzuki-badges en ook daar komt een elektrische versie van. Overigens verkoopt ook Subaru in de vorm van de Sambar een variant van de Daihatsu Hijet. Vooralsnog is er geen sprake van de komst van een elektrische Sambar.
Daihatsu gaat het elektrische drietal produceren. Volgens Daihatsu komen de elektrische kleintjes tot 200 kilometer ver op een volle accu. Verdere technische specificaties zijn er nog niet. Naar Nederland komen deze elektrische kei-bedrijfswagens niet.

Lees hier het gehele bericht