Toyota kondigt nieuwe Land Cruiser aan

De Europese tak van Toyota stuurt een reeks foto’s van typeaanduidingen van verschillende generaties Land Cruiser de wereld in en stelt daarbij de vraag of je klaar bent voor je volgende avontuur. Dat kan maar één ding betekenen: Toyota trekt spoedig het doek van een nieuwe Land Cruiser (Prado). Dat is wel en niet verrassend.
Zeer waarschijnlijk hint Toyota met zijn summiere bericht naar de komst van een nieuwe generatie van de Land Cruiser Prado. De grotere full size Land Cruiser – waarvan ook een Lexus-alternatief is – werd immers al in 2019 aan een volledig nieuwe generatie geholpen. De Land Cruiser Prado (J150) – die in grote delen van Europe simpelweg Land Cruiser heet – draait al sinds 2009 mee en is al meerdere keren gefacelift. Niet zo gek dus dat Toyota dat model op de schop neemt. Dat dit nu gebeurt, is toch vrij opmerkelijk.
Waarom dan? Welnu: de Land Cruiser Prado heeft in de vorm van de GX een equivalent van Lexus. Eerdere generaties van die Lexus GX verschenen ná het origineel van Toyota, maar deze keer was de Lexus GX eerder. Onlangs maakten we al digitaal kennis met die geheel nieuwe GX. Het lijkt erop dat de ‘versie’ van Toyota bij deze generatiewissel de GX volgt. Wanneer Toyota meer vrijgeeft van wat het op Land Cruiser-vlak in petto heeft, is nog niet bekend.
De huidige Land Cruiser (Prado) is in Nederland leverbaar als drie- en als vijfdeurs en heeft een vanafprijs van €112.295.
Afgebeeld: de huidige Land Cruiser (Prado).

Lees hier het gehele bericht