VDL Nedcar hervat productie, kou nog niet uit de lucht

De productie bij VDL Nedcar is vrijdag weer aangezwengeld. Dat heeft VDL vrijdag laten weten. Daarmee lijkt het voorlopig te blijven bij twee dagen van wilde staking. Die brak woensdag uit na het mislukken van de onderhandelingen tussen Nedcar en de vakbonden over een nieuw sociaal plan. De vakbonden vinden dat eigenaar VDL te weinig biedt, VDL vindt dat de vakbonden te veel vragen. De vakbonden steunden de wilde staking overigens niet.
Toch is volgens enkele werknemers niet iedereen aan het werk, twee productielijnen zouden nog stilstaan. Volgens een medewerker van Nedcar, die lid is van de Belgische vakbond ABVV, zijn de werknemers ‘met het mes op de keel’ weer aan het werk gegaan, vrijdag. Dat gebeurde volgens hem onder druk van de vakbonden en nadat VDL had gedreigd met een rechtszaak tegen de vakbonden en tegen medewerkers die niet aan het werk gingen. Dat VDL met een rechtszaak zou hebben gedreigd tegen vakbond en medewerkers noemde een woordvoerder van het bedrijf ‘onzin’.
De kou is hoe dan ook nog niet uit de lucht voor VDL Nedcar. De vakbonden hebben een ultimatum gesteld, dat zaterdagmiddag afloopt. Daarna dreigen ze met een staking van 48 uur begin volgende week. Volgens VDL is de productie vrijdag hervat omdat de vakbonden het ultimatum hebben gesteld.

Lees hier het gehele bericht