Venom F5 Revolution Coupé: Circuitspeeltje van €2,52 miljoen

Voor Hennessey Performance is het niet snel genoeg. De Texanen lanceren de ene na de andere krachtmodule voor Amerikaanse pick-ups en muscle cars die meer dan eens vermogens van boven de 1.000 pk mogelijk maken. Met de Venom F5 en de open versie daarvan heeft Hennessey ook een zelf ontwikkelde hypercar en het is die Venom F5 die als Venom F5 Revolution Coupé nóg extremer is. Volgens zijn scheppers hebben we zelfs te maken met de krachtigste auto met een niet door elektrokracht bijgestane verbrandingsmotor ter wereld.
Hennessey’s ultieme circuitspeeltje.
Dat is een behoorlijke bewering. In feite heeft de Venom F5 Revolution Coupé echter dezelfde twinturbo 6.6 V8 achter de voorstoelen liggen als de ‘reguliere’ Venom F5. Dat betekent: 1.846 pk en zo’n 1.620 Nm aan primitieve oerkracht die via een nieuw afgestelde automaat met zeven versnellingen naar de achterwielen wordt gestuurd. De Venom F5 Revolution Coupé is de vooral op circuitgebruik gerichte variant van de Venom F5 die ook nog eens een lichter is dan het 1.385 kg zware origineel. Hoeveel de Venom F5 Revolution Coupé precies weegt, zegt Hennessey niet. Wel geeft het bedrijf al vrij dat het gewicht net onder de 1.360 kilo blijft. Koolstofkeramische remmerij rondom moet de extreme Venom F5 weer fatsoenlijk tot bedaren kunnen brengen. Het onderstel is aangepast en ook de koeling van de aandrijflijn is verbeterd. Zo zit er op het dak een luchthapper om de hitsige achtcilinder beter te koelen.
De Hennessey Venom F5 Revolution heeft een gigantische uit koolstofvezel vervaardigde achterspoiler – compleet met Amerikaanse vlaggen – en rondom aangepast spoilerwerk. Volgens de Amerikanen levert de achtervleugel bij een snelheid van 300 km/h meer dan 360 kilo extra neerwaartse druk op. Bij een snelheid van 400 km/h wordt de achterzijde met maar liefst 636 kilo aan extra druk tegen het asfalt geperst.
Van de reguliere Venoms F5 maakt Hennessey Performance in totaal 54 exemplaren. Daarvan zijn er 24 een Coupé en 30 een open F5 Spyder. Van deze Hennessey Venom F5 Revolution Coupé komen nog eens 24 exemplaren. Ze kosten stuk voor stuk €2,52 miljoen en er zijn nog slechts enkele exemplaren over.

Lees hier het gehele bericht