Vernieuwde Porsche Cayenne afgebeuld

De huidige derde generatie Porsche Cayenne werd in 2017 geïntroduceerd en wordt dit jaar nog gefacelift. We hebben je de vernieuwde Porsche Cayenne al meermaals in ingepakt testkostuum kunnen laten zien. Al sinds 2021 duiken geregeld ingepakte testexemplaren op, maar ditmaal is het voor het eerst dat ook Porsche zelf beeld van de vernieuwde Cayenne en Cayenne Coupé vrijgeeft.
Porsche Cayenne
Porsche meldt daarbij direct dat de vernieuwde Cayenne en Cayenne Coupé dit voorjaar worden onthuld. De gefacelifte Porsche Cayenne en Cayenne Coupé krijgen een vernieuwd front met daarin onder meer plattere koplampen. Volgens het merk hebben de techneuten in Stuttgart meer gedaan dan alleen het uiterlijk van het SUV-tweetal aanpassen. Zo spreekt Porsche over de komst van verbeterde aandrijflijnen en zijn ook zaken als ‘de connectiviteit’ verbeterd. Reken dus op grondig vernieuwde infotainment. Daar blijft het niet bij. De Cayennes krijgen volgens Porsche namelijk een nieuw semi-actief chassis.
Om de nieuwigheden te testen heeft Porsche de vernieuwde Cayenne naar eigen zeggen uitgebreid aan de tand gevoeld. Diverse testmodellen hebben meer dan 200.000 kilometer afgelegd op het asfalt, maar ook ernaast. Er vonden onder meer tests plaats in Azië, Afrika, Europa en Noord-Amerika. In totaal legden testexemplaren volgens Porsche meer dan vier miljoen kilometers af. In onder meer Spanje en Marokko werden de Cayennes het zand in gestuurd en op de ijsmeren van Finland werden de auto’s aan koudetests onderworpen.

Lees hier het gehele bericht