Volkswagen Golf R 333 Limited Edition is 333 pk sterk feestnummer

Volkswagen zet de Golf R in het zonnetje door de van nature 320 pk sterke vierwielaangedreven sportieve topversie van de Golf een nieuwe speciale uitvoering te geven. Die heet Volkswagen Golf R 333 Limited Edition en die naam geeft natuurlijk al weg dat hij 333 pk sterk is én dat er slechts 333 exemplaren van gebouwd gaan worden.
Volkswagen Golf
De Volkswagen Golf R 333 Limited Edition is de sterkste Golf ooit, maar dat is hij niet alleen. De 333 pk en 420 Nm die de Golf R 333 uit zijn 2.0 TSI perst zijn er weliswaar 13 pk meer dan een reguliere Golf R, maar de Volkswagen Golf R 20 Years van vorig jaar had hetzelfde vermogen. Met die spierkracht snelt de speciale uitvoering in 4,6 seconden vanuit stilstand naar een snelheid van 100 km/h.
De Golf R 333 Limited Edition is gebaseerd op de Golf R met het normaliter optionele R Performance Pack en dat betekent dat de topsnelheid op 270 km/h en niet op 250 km/h ligt. Ook horen zaken als een Driftmodus en een speciale dakspoiler bij het R Performance-feestje. Die zijn nu dus standaard, evenals het normaal gesproken optionele en bijna 4 mille kostende titanium uitlaatsysteem van Akrapoviç. De Golf R staat op 19-inch grote en in dit geval in het zwart uitgevoerde Estoril-wielen waar semi-slicks omheen zijn gevouwen. De altijd Lime Yellow Metallic gespoten feestneus heeft een zwart dak en is uiteraard besprenkeld met de nodige 333-stickers. Ook in het interieur kom je het getal tegen, evenals het productienummer van het door jou gekochte exemplaar.
Volkswagen rust de Golf R 333 Limited Edition standaard uit met nappalederen bekleding, IQ Light-ledmatrixkoplampen, een achteruitrijcamera en een uitgebreid audiosysteem van Harman Kardon, zaken waar je normaal gesproken ook voor moet bijbetalen. De Volkswagen Golf R Limited Edition heet een kale Europese vanafprijs van €76.410. Hoeveel exemplaren er naar Nederland komen en wat de Nederlandse prijs gaat zijn, is nog niet bekend.

Lees hier het gehele bericht