Volkswagen ID7 Variant: elektrische stationwagon betrapt

Elektrische stationwagons zijn nog een relatieve zeldzaamheid. MG heeft de 5 Electric en Opel en Peugeot parkeren spoedig de reeds gepresenteerde Astra Electric Sports Tourer en e-308 SW in de Nederlandse showrooms. BMW komt op basis van de volgende generatie 5-serie met een i5 Touring en ook Volkswagen heeft wel oren naar een elektrische stationwagon. Die komt er ook. De Volkswagen ID7 komt namelijk volgend jaar ook als ID7 Variant beschikbaar en AutoWeek kan je die elektrische pakezel nu al laten zien.
Volkswagen ID Space Vizzion Concept uit 2019.
Dat Volkswagen met een elektrische stationwagen zou komen, was natuurlijk geen verrassing. Nog voordat Volkswagen vooruitblikte op de inmiddels gepresenteerde ID7, hintten de Wolfsburgers al naar een dergelijk elektrisch model. In 2019 stelde Volkswagen tijdens de LA Auto Show namelijk de ID Space Vizzion voor. De productieversie daarvan wordt de Variant-versie van de ID7.
De Volkswagen ID7 in sedanvorm is bijna 20 centimeter langer dan de Passat en dus wordt ook de ID7 Variant een slagje groter dan de Passat Variant. Dankzij de wielbasis van bijna 3 meter belooft de ID7 Variant in ieder geval behoorlijk ruim te worden. Of die bagageruimte net zo praktisch van vorm is als die van de Passat Variant? Dat valt nog maar te bezien. De Volkswagen ID7 Variant heeft namelijk een veel vlakker liggende achterruit dan zijn traditioneler gemotoriseerde alternatief.
Volkswagen geeft voor de ID7 Pro S een WLTP-bereik op van zo’n 700 kilometer. Die actieradius perst die versie van de ID7 uit een 86 kWh accu. De ID7 komt ook beschikbaar met een 77 kWh accupakket.

Lees hier het gehele bericht