Volkswagen neemt afscheid van legendarisch model

Volkswagen neemt afscheid van een erg beroemde auto van het merk: de Passat sedan. Dit bevestigt Volkswagen CEO Thomas Schäfer tegenover Automotive News Europe. De nieuwe generatie is enkel nog als station leverbaar.
Al langer wordt er getwijfeld aan de toekomst van de Passat. Vooralsnog is het enkel de sedan die van de prijslijsten verdwijnt. Hoewel Amerika vorig jaar al afscheid nam van het model, is het een opvallende keuze. De VW was immers bestverkochte auto in zijn segment in 2022.
Geen Volkswagen Passat sedan meer
De Volkswagen Passat werd voor het eerst geïntroduceerd in 1973. Toen was-ie er al als sedan. Hoewel de Variant over het algemeen veel beter verkocht dan de sedan, bleef Volkswagen trouw aan de carrosserievorm.
De laatste generatie Volkswagen Passat Sedan. (Afbeelding: Volkswagen)
De negende generatie Volkswagen Passat komt dus niet als sedan. Het model wordt volgens Schäfer in september al uitgeleverd. Dit zou betekenen dat de onthulling ergens in de komende maanden plaatsvindt. Het nieuwe model zal niet in het Duitse Emden worden gebouwd, maar in het Slowaakse Batrislava.
Occasions: 3 statige Duitse sedans voor minder dan 10.000 euro

Ook de Skoda Superb, die technisch nagenoeg identiek is aan de Volkswagen, wordt in de toekomst gebouwd in Bratislava. De Superb is er niet enkel als stationwagen. Ook de liftback blijft volgens de CEO in productie. Na de Passat was de Superb vorig jaar de bestverkochte auto in zijn klasse (EU).
Een Arteon of ander merk?
Hoewel de beslissing wellicht een doorn in het oog is voor sedan-liefhebbers, is de Volkswagen Arteon nog wel te krijgen als liftback. Voor een echte sedan in het segment kan je bijvoorbeeld aankloppen bij Mazda voor de 6. Autovisie vergeleek het model een paar jaar geleden met de Opel Insignia. Lees hier de dubbeltest is over de twee zakensedans.
De Volkswagen Arteon is wel een stuk duurder dan de Passat. (Afbeelding: Volkswagen)
Occasions: 3 grote zakensedans voor minder dan 20.000 euro

Lees hier het gehele bericht