Volkswagen T-Cross, Taigo en T-Roc tot €2.200 goedkoper

Volkswagen herintroduceert het naamloze uitvoeringsniveau voor zijn T-Cross, Taigo en T-Roc. Dat niveau was eerder wel leverbaar op de drie modellen, maar verdween even geleden van de prijslijsten. Nu zijn ze in herziene vorm weer terug. Volkswagen positioneert de uitvoeringen-zonder-naam logischerwijs onder de Life-uitvoeringen, die tot voor kort als instappers golden.
Het nieuwe instapniveau is qua uitrusting vrijwel hetzelfde voor alle drie de modellen. Voor zowel de T-Cross, Taigo als T-Roc geldt dat onder meer adaptieve cruise-control, lane assist en een infotainmentsysteem met Apple Carplay en Android Auto tot de standaarduitrusting behoren. Twee van de drie modellen, de T-Roc en Taigo, hebben voortaan altijd ledkoplampen. Daarbij herintroduceert Volkswagen wieldoppen op de drie cross-overs, want de Life-uitvoering krijgt altijd lichtmetaal mee. Naast de reeds genoemde altijd aanwezige spullen, beschikken de auto’s ook over zaken als een niet-automatische airco, verwarmde zijspiegels en een digitaal instrumentarium.
Alleen de T-Cross krijgt niet altijd ledkoplampen mee. Deze grijze kleur is de enige gratis optie voor alle drie de modellen.
Specificaties en niveau vanafprijzen
Het leveringsgamma van de T-Roc begint met een 110 pk sterke versie van de 1,0-liter turbo-driecilinder gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak. Voor de andere twee is dat een 95 pk sterke variant van die motor met een vijfbak. De drie instappers zijn per direct te bestellen voor de vanafprijzen die je hieronder vindt. Die zijn tot €2.200 lager dan tot vandaag het geval was, want de huidige bedragen voor de Life-uitvoeringen golden toen nog als de vanafprijzen: €31.140 voor de T-Cross, €30.540 voor de Taigo en €34.190 voor de T-Roc. Let wel: de Life kent wel een rijkere uitrusting. De nieuwe vanafprijzen zijn als volgt:

Model
Motor en transmissie
Nieuwe vanafprijs

Volkswagen T-Cross
1.0 TSI (95 pk) handgeschakelde vijfbak
€29.490

Volkswagen Taigo
1.0 TSI (95 pk) handgeschakelde vijfbak
€28.890

Volkswagen T-Roc
1.0 TSI (110 pk) handgeschakelde zesbak
€31.990

Lees hier het gehele bericht