Volkswagen T-Roc is miljonair

Volkswagen breidde zijn cross-over gamma in 2017 uit met de T-Roc. Net als de Tiguan deelt de T-Roc zijn genen met de Golf, maar is met zijn vlakker liggende achterruit en ietwat speelsere vormgeving minder een SUV-achtige dan die Tiguan. Met de T-Roc doet Volkswagen goede zaken. In de kleine vijf jaar dat de auto wordt gebouwd heeft Volkswagen er een miljoen exemplaren van geproduceerd. In Nederland zijn sinds eind 2017 in totaal 21.322 exemplaren geregistreerd en dat betekent dat 2,13 procent van alle T-Rocs in Nederland rondrijdt.
Een miljoen auto’s. Dat is natuurlijk een aantal dat je moeilijk voor je kunt stellen. Zou zou je die miljoen Volkswagens T-Roc achter elkaar parkeren, dan ontstaat een file van maar liefst minimaal 4.230 kilometer. Dat is van Utrecht naar Moskou. En weer terug. Maar we schreven ‘minimaal’ 4.230 kilometer. Voor die berekening hebben we namelijk de lengte van de Europese versie van de T-Roc gebruikt die 4,23 meter lang is. In China verkoopt samenwerkingsverband FAW-Volkswagen namelijk een T-Roc met een langere wielbasis en grotere wagenlengte. Zo is de wielbasis van de Chinese T-Roc met 2,68 meter precies 9 centimeter groter dan die van het Europese model. Daarbij is de Chinese T-Roc ruim 8 centimeter langer dan de hier bekende variant. De Chinese T-Roc krijgt binnenkort overigens een compleet nieuwe bilpartij. De T-Roc is er ook als Cabriolet, een variant die zo’n 3,5 centimeter langer is dan de dichte variant en die – opvallend genoeg óók een iets langere (+4 centimeter) wielbasis heeft.
Van alle 21.322 T-Rocs die in Nederland zijn geregistreerd zijn er 411 stuks een T-Roc Cabrio. In Nederland is de Volkswagen T-Roc te krijgen met en 110 pk sterke 1.0 TSI en met een krachtigere 1.5 TSI die 150 pk levert. Eerder was de T-Roc er ook met TDI-dieselmotoren, als 190 pk sterke 2.0 TDI en zelfs als 300 pk sterke T-Roc R. Eind 2021 gingen zowel de T-Roc als T-Roc Cabrio in Nederland onder het mes.

Lees hier het gehele bericht