Volkswagen: ‘Voorlopig geen toekomst voor waterstof’

Hyundai heeft met de Nexo zijn tweede elektrische auto met een brandstofcel aan boord in het gamma, Toyota heeft op zijn beurt een tweede generatie van waterstofauto Mirai én werkt aan verbrandingsmotoren die waterstof lusten en BMW is met auto’s als de iX5 Hydrogen druk in de weer met de ontwikkeling van een EV met brandstofcel aan boord. Volkswagen ziet echter voorlopig nog geen toekomst in de toepassing van waterstof in personenauto’s, zo zegt Volkswagen-topman Thomas Schäfer tegen de Spaanse editie van AutoBild.
Volgens Volkswagen-CEO Thomas Schäfer is het voorlopig niet rendabel om waterstof in personenauto’s toe te passen. Volgens Schäfer zijn waterstofauto’s niet alleen te duur, maar ook nog eens niet praktisch genoeg. De topman is van mening dat de benodigde waterstoftanks teveel ruimte in de cabine innemen. Schäfer ziet hooguit iets in de toepassing van waterstof in bedrijfswagens.
Is de tijd over een paar jaar dan wel rijp voor personenauto’s van Volkswagen die om kunnen springen met waterstof? Waarschijnlijk niet. Tegen Autobild.es zegt Schäfer dat hij dat dit decennium niet ziet gebeuren.

Lees hier het gehele bericht