Volkswagen werkt aan geheel eigen EV-aandrijflijnen

De Volkswagen Group bereidt zich verder voor op een toekomst waarin het alleen nog elektrische auto’s verkoopt. Waar de ontwikkeling van brandstofmotoren afgeschaald wordt, gaat het juist meer inzetten op de ‘in-house’ productie van elektrische aandrijflijnen. Volkswagen maakt momenteel al wel zelf elektromotoren en accu’s, maar daar komen nog twee essentiële zaken bij: omvormers en warmtebeheersystemen.
Het doel: de kosten drukken en de boel efficiënter maken. Volgens Volkswagen is een efficiëntieverbetering van 20 procent mogelijk. Dat heeft onder meer te maken met het feit dat de individuele onderdelen meer op elkaar afgestemd ontwikkeld kunnen worden. Ook zegt Volkswagen een beter concept voor het warmtebeheer te hebben, waardoor alles van de accukoeling en -verwarming tot aan de airconditioning in de auto door één ’thermische module’ wordt geregeld.
De nieuwe volledig door Volkswagen ontwikkelde aandrijflijnen moeten tot 681 pk vermogen kunnen leveren en kunnen we bij de volgende generatie MEB verwachten. Dan hebben we het over MEB+, de doorontwikkeling van het huidige modulaire platform voor EV’s. Daarvoor mogen we ook een nieuwe generatie accu’s verwachten, zo bleek eerder al. Daarmee moet een actieradius van 700 kilometer mogelijk zijn. Deze nieuwe accu’s zijn ook sneller vol te laden met laadvermogens van 175 tot 200 kW.

Lees hier het gehele bericht