Volvo EX30: dit is Volvo’s nieuwe potentiële verkooptopper

Tijdens de presentatie van de splinternieuwe en volledig elektrische EX90 deinsde Volvo er niet voor terug om direct de aandacht van die SUV af te leiden. Het merk kondigde immers de komst aan van een elektrische cross-over het onder de succesvolle XC40 positioneert. Lang hoeven we niet op die EX30 te wachten. De Zweed beleeft nog dit jaar zijn debuut. AutoWeek kan je de elektrische Volvo EX30 na speurwerk in de database van het Chines patentbureau CNIPA al vanuit alle hoeken laten zien.
Volvo EX30.
De Volvo EX30 wordt enigszins gechargeerd gezegd een heftig gekrompen versie van de grote eveneens elektrische EX90. De familiebanden zijn direct duidelijk. De Volvo EX30 krijgt T-vormige koplampen en vertoont vertoont de achterlichtpartij overeenkomsten. Bij de EX30 zijn de achterlichten echter aan zowel boven- als onderzijde met elkaar verbonden. Aan weerszijden van de achterruit zien we – net als bij de EX90 – verlichtingselementen. In de portieren verzonken handgrepen krijgt de EX30 niet.
De Volvo EX30 komt op het door moederbedrijf Geely ontwikkelde SEA-platform te staan. Om precies te zijn op de variant van die modulaire EV-basis die ook onder de Smart #1, #3 en Zeekr X zit. De Zeekr X heeft een 66-kWh accu en 272 pk en 428 pk sterke aandrijflijnen. Ook de Smart #1 en #3 hebben aandrijflijnen met dergelijke vermogens. De Smart #1 schopt het tot een bereik van 440 kilometer, de Volvo EX30 krijgt een vergelijkbare actieradius.
Volvo EX30 op teaserbeeld.
Volvo heeft zelf eveneens nieuws over de EX30. Het geeft een teaserplaat én een video van de elektrische cross-over vrij en meldt daarbij dat de auto op 7 juni zijn publieksdebuut beleeft.

Lees hier het gehele bericht