Volvo EX90 loopt vertraging op

De geheel elektrische Volvo EX90 is al even te bestellen, maar wordt volgend jaar pas geleverd. Wanneer precies in 2024, is vooralsnog moeilijk te zeggen. Het lijkt nu in elk geval op zijn vroegst in de tweede helft het jaar te worden, omdat de productie vijf tot zes maanden vertraging oploopt. CEO Jim Rowan gaf dat volgens Autonews donderdag aan bij de presentatie van de laatste cijfers.
Rowan verklaarde dat de integratie van de software die nodig is voor de Lidar-technologie van de Volvo EX90 meer tijd kost. “We willen er zeker van zijn dat de eerste keer dat we Lidar in ons veiligheidspakket aanbieden, dat het ook werkt zoals het hoort,” aldus Rowan. Een nobel streven, maar onderaan de streep is het dus kennelijk gewoon lastiger dan verwacht.
De marktintroductie van de Volvo EX90 duurt nu dus vermoedelijk nog ruim een jaar. Bestellen kan al wel en onlangs voegde Volvo nog een nieuwe Single Motor-versie toe aan de bestellijst. Die brengt de vanafprijs van de elektrische EX90 op €83.495.

Lees hier het gehele bericht