Volvo XC60 Black Edition: donkere opfrisser

De Volvo XC60 mag dan niet echt meer in het middelpunt van de aandacht staan; het is in Nederland nog altijd een stabiel model voor het merk. De afgelopen vier jaar werden er ieder jaar (behoudens een uitschieter naar boven in 2021) net iets meer dan 1.600 van verkocht in Nederland. Ook dit jaar lijkt de XC60 weer op koers voor zo’n aantal. Echt een opfrisser lijkt de grote broer van de immer populaire XC40 dus niet per se nodig te hebben, al kan het mogelijk geen kwaad om het geheugen weer even op te frissen met een nieuwe uitvoering.
De Volvo XC60 zetten we nu namelijk weer even in het middelpunt van de belangstelling met deze Black Edition. AutoWeek kan ‘m exclusief laten zien en viste ook de Nederlandse prijzen van deze speciale uitvoering al op. De Volvo XC60 Black Edition is er vanaf €74.995. Wat je dan krijgt is in wezen de Volvo XC60 T6 AWD als Plus, maar dan met een hele reeks zwarte accenten. Al het normaal verchroomde op en aan de auto is zwart, hij staat op gitzwart 21-inch vijfspaaks lichtmetalen wielen, de sportstoelen zijn met zwart Nappaleer en zwart textiel bekleed, er zit een kristallen pookknop in en zelfs de hemelbekleding is zwart.
Voor €78.995 heb je de XC60 T6 AWD in topuitvoering Ultimate als Black Edition. Wil je meer vermogen, dat kan ook: de Volvo XC60 T8 AWD kun je ook als Black Edition krijgen. Als Plus kost die je €77.995, de Ultimate Black Edition moet €81.995 kosten. De meerprijs ten opzichte van de reguliere Plus- en Ultimate-uitvoeringen ligt respectievelijk op €1.000 en €1.500. Het is nog niet bekend wanneer de XC60 Black Edition precies leverbaar wordt in Nederland.

Lees hier het gehele bericht