Voorpret voor Interclassics Maastricht – Special

Tot twee keer toe gooide corona roet in het Maastrichtse eten en bleven de deuren van het MECC gesloten voor exposanten en publiek. Gelukkig zijn die tijden achter de rug en staan de hallen van het Limburgse beurscomplex weer ouderwets tot de nok toe gevuld met de mooiste klassiekers en youngtimers.
Wij maakten op woensdag, toen de exposanten nog druk bezig waren met de het inrichten van hun stands en het poetsen van hun auto’s, alvast een rondje door de hallen. Op onze hoede voor plotseling overstekende Bugatti’s, Ferrari’s en Bizzarrini’s konden we ons alvast vergapen aan de mooiste, leukste en meest bijzondere klassiekers en youngtimers. Daarbij valt het op dat de aandacht steeds verder begint te verschuiven naar auto’s uit de jaren 80, 90 en 00’s.
Zoals elk jaar heeft Interclassics een speciaal thema en dit jaar is dat ‘Dutch GP Classics’, een verzameling van een kleine twintig Formule 1-auto’s die ooit op het circuit van Zandvoort reden. Denk aan de Ferrari 156 ‘sharknose’ waarmee Wolfgang von Trips en Phil Hill en in 1961 een 1-2 behaalden, de zwart-gouden John Player Special-Lotussen en de Shadow van Jan Lammers met beroemde Samson-bestickering. Het klapstuk van de tentoonstelling is een klassieker in wording: een replica van de Red Bull RB16b waarmee Max Verstappen in 2021 zijn eerste wereldtitel behaalde.
Interclassics Maastricht is te bezoeken van 12 t/m 15 januari in het MECC in Maastricht. Kijk voor meer informatie en tickets op www.interclassics.events.

Lees hier het gehele bericht