Waarom deze uitspraak van Ferrari over elektrische auto’s onbedoeld grappig is

Gaat Ferrari ooit elektrische sportwagens bouwen? Zeker, maar het Italiaanse merk blijft in ieder geval tot na 2035 vasthouden aan de verbrandingsmotor, aldus topman Benedetto Vigna, die onbedoeld een nogal grappige uitspraak doet.
Vanaf 2035 wordt de verkoop van nieuwe brandstofauto’s in Europa verboden. Onder door druk van de Duitse overheid komt er een uitzondering voor synthetische brandstoffen, dus mag Ferrari nog wel gewoon benzinemotoren blijven maken en verkopen.
Elektrische Ferrari over twee jaar
Toch is bekend dat ook Ferrari aan een volledig elektrische supercar werkt. Het model zou over ongeveer twee jaar op de markt komen. Volgens de fabrikant zal de auto een “unieke rijervaring” bieden.
Nederlandse overheid verkoopt extreem opvallende Ferrari F430

Het bedrijf uit Maranello wil binnen nu en zeven jaar CO2-neutraal worden. Elektrische modellen en hybrides zullen een steeds groter deel uitmaken van het leveringsprogramma, maar de ontwikkeling van nieuwe brandstofmotoren gaat door.
Oké, niet lachen nu…
Ze zijn “een essentieel onderdeel van de bedrijfsgeschiedenis”, zei Benedetto Vigna tegen de BBC. Hij voegt toe: “Ik wil niet arrogant zijn en onze klanten een keuze opdringen. De klant moet kiezen of hij een brandstofauto, een hybride of een EV wil.”
Dit is Lamborghini’s eerste plug-in hybride V12: de Revuelto!

Yep, Ferrari wil niet “arrogant” zijn… Vigna heeft waarschijnlijk zelf niet door hoe grappig die uitspraak is. Want Ferrari is wel degelijk arrogant. Altijd al geweest ook.
Als eigenaar mag je niet zoveel
Vigna vindt het belangrijk dat klanten zelf beslissingen kunnen maken. Ferrari wil ze niks opleggen. Behalve dan natuurlijk als klanten om een roze auto vragen. Dat wordt geweigerd.
5 bizarre regels waar Ferrari-eigenaren zich aan moeten houden

Ook krijgen Amerikaanse kopers een contract onder de neus geschoven waarin het ze verboden wordt om hun auto binnen een jaar weer te verkopen. Maar Ferrari wil zijn klanten niks opleggen hoor…
Jouw eigen auto gebruiken voor wat zelfpromotie op Instagram. Nope. Dat mag je ook niet doen met – voor de duidelijkheid – jouw eigen auto. Want dan krijg je advocaten achter je aan.
Waarom jij deze auto van Lamborghini niet mag kopen

Het steigerende paard op jouw Ferrari vervangen door een ludiek kattenlogo, zoals een bekende dj deed, kan ook niet door de beugel. Ferrari wil kopers geen keuze opdringen, zei Vigna toch?

Lees hier het gehele bericht