Waarom jij met je bedrijfsbus de Nürburgring niet meer op mag

De Nordschleife van de Nürburgring is raar. Officieel is het een tolweg, waarop (bijna) iedereen tegen betaling mag rijden. Daarom zie je op Youtube ook zoveel filmpjes met bestelbusjes, touringcars en campers voorbij komen. Maar daar komt verandering in.
De Touristenfahrten zijn weer begonnen. Voor 30 tot 35 euro (afhankelijk van de dag) mag je een rondje Nordschleife doen in je auto of op je motorfiets. Voorheen waren de regels vrij laks. Als jouw voertuig harder kon dan 60 km/h, dan was dat prima.
Nürburgring-reglement vernieuwd
Sinds kort is het reglement echter vernieuwd. Een voertuig moet nu minimaal 130 km/h kunnen halen om de Groene Hel te mogen betreden. Pech voor eigenaren van sommige klassiekers.
Bugatti stuurt 19,5 miljoen euro de Nordschleife op

Nou denk je misschien: mijn bestelbus of camper haalt makkelijk 130 km/h, dus ik zit gebakken. Euhm, nee… Want in het nieuwe reglement staat ook dat een voertuig “de dynamische kwaliteiten van een personenauto” moet hebben.

Wat dat betekent? Nou, dat staat er tussen haakjes duidelijk achter. Pick-ups, bestelbussen en kampeerwagens zijn niet langer toegestaan. Ook mag een voertuig beladen niet meer wegen dan 3500 kilo. Jammer voor de GMC Hummer EV.
Foto- of video-opnames niet toegestaan
Overigens wordt er een hoop door de vingers gezien op de Nordschleife. Want officieel is het niet toegestaan om jouw ronde te timen. Wat uiteraard wel gewoon gebeurt.
[Vul zelf merk en model in] zet nieuw ronderecord op de Nordschleife

Daarbij is het ook niet toegestaan om foto- of video-opnames te maken van jouw prestaties op de Ring. Zouden Youtubers zoals Shmee150 daar toestemming voor hebben gevraagd? Vast niet allemaal.
Driftend door de bocht mag ook niet
Oh, en je mag ook niet driften, trouwens. Wat kennelijk niet heel streng wordt gecontroleerd, gezien alle video’s op Youtube met BMW’s die als een krab door de bocht kruipen.
Op de Nordschleife ben je niet verzekerd
Wil je een keer een ronde over de Nordschleife doen, bedenk dan dat je niet verzekerd bent als je dat doet. Want hoewel de Ring officieel een tolweg is, weten verzekeraars wel beter.

Lees hier het gehele bericht