Zonsondergang dreigt voor zonneauto Sono Sion

Eind 2019 startte Sono Motors een crowdfundingcampagne om de benodigde €50 miljoen binnen te kunnen harken waarmee het bedrijf het hoofd boven water kon houden. Sono Motors haalde het bedrag niet binnen de gestelde deadline binnen, maar na een verlenging van de campagne harkte het bedrijf toch genoeg kapitaal binnen. Nu herhaalt de geschiedenis zich. Sono Motors heeft weer geld nodig, en niet zo’n beetje ook.
Sono Motors zegt namelijk maar liefst €104,65 miljoen nodig te hebben om zijn Sion geheten ‘zonneauto’ op de markt te kunnen brengen. Van die bijna €105 miljoen heeft Sono Motors op moment van schrijven ruim €42.85 miljoen binnen. Dat betekent dat Sono Motors nog €61,8 miljoen binnen moet zien te halen. Daar heeft Sion ook nog eens niet heel veel tijd meer voor. Het bedrijf heeft nog een kleine negen dagen de tijd. Lukt dat niet, dan gaat Sono mogelijk zijn laatste zonsondergang tegemoet.
Volgens Sono Motors heeft het al ruim 8.100 mensen geldschieters gevonden. “Elke euro telt, zelfs een kleine bijdrage helpt,” schrijft het financieel zieltogende Sono Motors op zijn website. Wie bang is om zijn geld kwijt te raken als Sono Motors op de fles gaat, wordt door het bedrijf gerustgesteld. Je kunt nu geld toezeggen, geld dat pas wordt afgeschreven als er genoeg toezeggingen zijn gedaan waardoor het bedrijf weer is gered.
Sono Motors Sion
De Sono Motors Sion is een elektrische auto die en deel van zijn benodigde energie opwekt met zonnecellen. De Sion kost €29.900 en wie nu een exemplaar bestelt, krijgt tot €2.100 korting van Sono Motors. De Sion heeft een 54 kWh accu die de auto een actieradius van 305 kilometer oplevert. Volgens Sono Motors zijn de zonnecellen in staat om tot 245 kilometer en gemiddeld 112 kilometer aan actieradius per week toe te voegen. Voor niets gaat de zon op.

Lees hier het gehele bericht