Hoeveel geld mag je meenemen in het vliegtuig?

Reizen met contant geld kan soms nodig zijn, of je nu op vakantie gaat, zaken doet of verhuist. Maar hoeveel geld mag je eigenlijk meenemen in het vliegtuig?

InhoudsopgaveHoeveel geld mag je meenemen in het vliegtuig?Regels en grenzenWaarom deze regels?Boetes en sancties

Hoeveel geld mag je meenemen in het vliegtuig?

Je mag tot €10.000 contant geld meenemen in het vliegtuig binnen de EU zonder dit te melden, maar bedragen daarboven moeten worden aangegeven bij de douane.

Regels en grenzen

De meeste landen, waaronder Nederland, hebben specifieke regels voor het reizen met grote bedragen contant geld. In veel gevallen moet je bedragen boven een bepaalde limiet aangeven bij de douane:

Binnen de EU: Als je reist binnen de Europese Unie, mag je tot €10.000 contant geld (of equivalent in andere valuta) meenemen zonder dit te melden. Bedragen daarboven moeten worden aangegeven bij de douane.

Buiten de EU: Reis je van of naar een land buiten de Europese Unie, dan geldt eveneens de limiet van €10.000. Ook hier moet je bedragen boven deze limiet aangeven bij de douane.

Waarom deze regels?

De beperkingen zijn ingesteld om witwassen van geld en financiering van terrorisme te voorkomen. Door grote contante betalingen te controleren, proberen overheden illegale financiële activiteiten op te sporen.

Boetes en sancties

Het niet aangeven van bedragen die boven de limiet liggen kan resulteren in boetes of in beslagname van het geld. Daarom is het van essentieel belang om goed op de hoogte te zijn van de regelgeving en je eraan te houden.
<p>The post Hoeveel geld mag je meenemen in het vliegtuig? first appeared on BallsOnly.</p>

Lees hier het gehele bericht