Hoeveel verdienen vakkenvullers in de supermarkt?

Ons arbeidsleven begint vaak rond de leeftijd van 15 of 16 jaar, waarbij we de eerste stappen zetten als vakkenvuller of kassamedewerker in de lokale supermarkt. Hoewel het salaris op die leeftijd meestal bescheiden is, hebben we op dat moment weinig keus – het is namelijk een van de weinige banen die je zonder ervaring kunt oppakken. Vaak valt de keuze op een supermarkt in de buurt, maar is dat altijd wel de optimale beslissing? Wij hebben onderzocht wat het verdienmodel is voor vakkenvullers bij Albert Heijn, Jumbo, Lidl of ALDI.

De start van jouw carrière

Waarschijnlijk behoor ook jij tot de groep die zijn eerste stappen op de arbeidsmarkt heeft gezet als kassamedewerker of vakkenvuller. Menig 15/16-jarige kiest ervoor om in een supermarkt aan de slag te gaan.

Dit komt vaak voort uit noodzaak, aangezien er op die leeftijd beperkte alternatieven zijn, en veel andere banen vereisen doorgaans eerdere werkervaring. Toch wil je wat geld verdienen om een avondje uit te kunnen of naar de bioscoop te gaan, waardoor je vaak uitkomt bij de supermarkt om de hoek – ondanks dat het gemiddelde salaris van een kassamedewerker of vakkenvuller niet buitengewoon hoog is.

Echter, onderzoek wijst uit dat er aanzienlijke verschillen zijn in salariëring tussen de vier grootste supermarktketens: Albert Heijn, Jumbo, Lidl en ALDI. We lichten deze verschillen graag voor je toe.

Hoeveel verdien je als vakkenvuller bij Albert Heijn, Jumbo, LIDL of ALDI?

Bij Albert Heijn, de grootste supermarktketen van ons land, verdien je als 16-jarige met een werkweek van 12 uur € 81,12 bruto per week. Dit komt neer op een bruto uurloon van € 6,76. Bij Jumbo is dat nog iets lager; zij hanteren een bruto weekloon van € 77,88 bij dezelfde werkweek, wat resulteert in een bruto uurloon van € 6,49.

De discount-supermarkt Lidl zit daar precies tussenin. Zij bieden een bruto uurloon van € 6,58, wat bij een werkweek van 12 uur neerkomt op € 78,96 bruto per week. De Duitse tegenhanger van Lidl, ALDI, spant wat betreft salaris de kroon.

Voor een 16-jarige met een werkweek van 12 uur betalen zij slechts € 66,12 bruto per week, wat neerkomt op een uurloon van € 5,51 bruto. Eerlijk is eerlijk, het beeld van ALDI is niet volledig representatief, aangezien zij pronken met de mogelijkheid om een bonus tot € 16,53 extra te verdienen als het goed draait in jouw filiaal. Maar goed, dat is natuurlijk niet voor iedereen weggelegd.

<p>The post Hoeveel verdienen vakkenvullers in de supermarkt? first appeared on BallsOnly.</p>

Lees hier het gehele bericht