Man uit Hilversum gearresteerd na beschadiging van meer dan twintig auto’s

Een 28-jarige man uit Hilversum is vrijdagavond aangehouden door de politie op verdenking van het bekrassen van meer dan twintig auto’s in de omgeving van zijn woning. De man die onder invloed van alcohol was gebruikte een scherp voorwerp om de auto’s te bekrassen en bespoot één van de auto’s met een spuitbus.

Alerte getuigen en snelle politieactie

Volgens de politie konden ze de verdachte vlak bij zijn eigen woning aanhouden, na een melding van alerte getuigen. Deze getuigen hadden de man rond 22.30 uur twintig tot dertig auto’s zien bekrassen in het noorden van Hilversum. Dankzij hun snelle reactie en de snelle reactie van de politie kon de man worden ingerekend voor hij nog meer schade kon aanrichten.

Beschadigingen aan de linkerzijde van de auto’s

De beschadigingen werden volgens de politie aan de kant van de stoep aangebracht. Hierdoor bevinden de krassen zich voornamelijk aan de linkerzijde van de geparkeerde auto’s. Het is nog onduidelijk hoe groot de totale schade is, maar het is duidelijk dat veel auto-eigenaren getroffen zijn door dit willekeurige vandalisme.

Oproep aan gedupeerden

De politie roept alle gedupeerden op om aangifte te doen. Hoewel de verdachte al is gearresteerd, is het belangrijk dat alle incidenten worden gemeld om een volledig beeld te krijgen van de omvang van deze zaak. Dit zal niet alleen helpen bij het vaststellen van de totale schade, maar ook bij het opbouwen van een zaak tegen de verdachte.

De arrestatie van de man is een belangrijke stap in het onderzoek naar deze reeks vandalistische acties. De politie van Hilversum blijft echter waakzaam en is vastberaden om alle vormen van vandalisme in de stad aan te pakken.

Het is een pijnlijke herinnering aan het feit dat zulke zinloze acties van vernieling niet alleen materiële schade aanrichten, maar ook gemeenschappen ontwrichten. Het is dan ook te hopen dat dit incident zal leiden tot een groter bewustzijn en een grotere inzet om dergelijk gedrag te voorkomen.
<p>The post Man uit Hilversum gearresteerd na beschadiging van meer dan twintig auto’s first appeared on BallsOnly.</p>

Lees hier het gehele bericht