Opnieuw een dwangsom voor Peter Gillis

Het prachtige vakantiepark van Peter Gillis genaamd: “Prinsenmeer” in Asten voldoet niet aan de brandveiligheidseisen en daarom hangt er mogelijk een dwangsom boven het hoofd van onze Peter. Dat blijkt uit de brandmelding in handen van Omroep Brabant. Peter Gillis heeft tot eind januari de tijd om de staat van zijn park te verbeteren, anders grijpt de gemeente in.

Brandveiligheid vakantiepark Prinsenmeer

In september bleek na een bezoek van Omroep Brabant al dat de brandveiligheid in een van de stacaravans te wensen overliet. Deskundigen waarschuwden onder andere voor een open, beschadigde geiser en het ontbreken van koolmonoxidemelders. De gemeente Asten liet toen weten dat de brandweer al een controle had uitgevoerd. Het rapport daarvan is er binnengekomen en daardoor krijgt Peter Gillis wederom een dwangsom.

De brandweer heeft samen met de gemeente in juni een controle uitgevoerd op het park. Uit het rapport blijkt dat ‘verschillende bouwwerken niet voldoen aan de brandveiligheidsregels’, zo staat te lezen.

bron: Instagram

Elektriciteit extreem gevaarlijk

De combinatie van de losgeraakte (beschadigde) geiser en het ontbreken van koolmonoxidemelders baart deskundigen grote zorgen. Koolmonoxidemelders worden niet vermeld in de brandmelding, maar het plaatsen van rookmelders wordt wel aangeraden. Dit is legaal voor woningen, maar niet voor vakantiehuizen. Daarnaast zag de brandweer elektriciteitskasten die “aanzienlijk beschadigd” waren waardoor er vocht kon binnendringen.

Oostappen Groep krijgt de tijd tot 31-01-2023 tot alle problemen zijn opgelost. Dan volgt nog een controle waardoor ze mogelijk de dwangsom ontlopen. Als het dan nog niet in orde is, grijpt de gemeente in. Dit kan door middel van verbeteringen op de camping zelf of door een bevel uit te vaardigen met dreiging van een boete (dwangsom). Dan moet je betalen voor elke dag dat de brandveiligheid niet op orde is.

Die boete zou dan opgeteld kunnen worden bij de 500.000 euro die de gemeente al van Gillis in Prinsenmeer wil vanwege illegaal verblijf van arbeidsmigranten.

Ook problemen met de chalets

Volgens de brandweer staan ​​de hutten aan het Prinsenmeer te dichtbij. Als er brand uitbreekt in de ene hut, hebben mensen in andere hutten niet genoeg tijd om veilig te ontsnappen. Daarom moet er minimaal drie meter tussen de hutten of bijvoorbeeld de muur zitten.

Bij steekproefsgewijze controle bleek dit bij 140 villa’s en standplaatsen niet het geval te zijn. Twaalf hutten stonden zelfs tegenover elkaar, soms is het verschil geen drie meter, maar minder dan 50 centimeter. Dat is nog niet alles: “Niet alle woningen zijn gemeten, met vele andere op minder dan 3 meter van elkaar”, zegt het rapport.

Zou Peter Gillis de dwangsom kunnen betalen? Als wij het vermogen Gillis blog lezen weten wij het antwoord wel!

<p>The post Opnieuw een dwangsom voor Peter Gillis first appeared on BallsOnly.</p>

Lees hier het gehele bericht