Wat verdient een talkshow gast?

Een praatprogramma kan zowel boeiend als informatief zijn, maar heb je je ooit afgevraagd of de gasten die er verschijnen betaald krijgen voor hun tijd?

Krijgen talkshowgasten betaald?

Stel je voor dat je wordt uitgenodigd om op televisie te komen praten over je expertise of om een nieuw product te promoten. Krijg je hiervoor betaald? Het antwoord kan verrassend zijn. Volgens Rob Goossens, een columnist van Veronica Superguide, wordt de basisregel meestal niet betaald. Dus als je een minister bent die komt praten over een nieuw beleidsplan, krijg je waarschijnlijk geen cheque op de post.

Een ‘product’ leveren

Het verandert echter als er sprake is van een ‘product’. Volgens Goossens, als je een expert bent die tijd en moeite heeft gestoken in het onderzoeken en voorbereiden van een bepaald onderwerp dan kan je presentatie in de talkshow worden gezien als een ‘product’. In dit geval wordt je wel betaald. Deze regel geldt niet voor gasten die iets komen promoten – zij worden meestal niet betaald.

Hoeveel wordt er betaald?

De betaling varieert aanzienlijk afhankelijk van de gast. Goossens suggereert dat bedragen kunnen variëren van driehonderdvijftig euro tot wel tweeduizend euro. Een bekende persoonlijkheid zoals Marc-Marie Huijbregts, die vaak te gast is bij RTL-talkshows in de late avond, zou volgens geruchten tweeduizend euro per optreden verdienen.

Dus, ja, sommige talkshowgasten krijgen betaald, maar het hangt allemaal af van wie je bent, wat je te bieden hebt en wat je op de tafel van de talkshow brengt!

Bron: Veronicasuperguide
<p>The post Wat verdient een talkshow gast? first appeared on BallsOnly.</p>

Lees hier het gehele bericht