Waarom we vrolijk én verdrietig worden van de Jaguar F-Type 75

De 5,0-liter supercharged V8 van de Jaguar F-Type klinkt ons als muziek in de oren. Maar als we goed naar het oorverdovende geschetter luisteren, horen we er een droevige melodie in. Die van Waarheen, waarvoor.
Dit is onze allerlaatste kans om het genot van de Jaguar F-Type te ervaren. Waarheen leidt de weg die wij moeten gaan? Van Sitges aan de Middenlandse Zee naar San Sebastian aan de Atlantische Oceaan. Daarna is het over en uit voor de F-Type én de Jaguar-V8.
Jaguar F-Type komt niet meer terug
Een kat in het nauw maakt rare sprongen, dus heeft het kwakkelende Jaguar een paar jaar geleden al besloten om een volledig elektrisch merk te worden. Dat moet gebeuren in 2025, derhalve gaat er in de komende twee jaar veel veranderen.
Met het verdwijnen van de F-Type komt er een einde aan vijfenzeventig jaar Jaguar-sportwagens, want er staat geen (elektrische) opvolger klaar. Het leveringsprogramma is een tijdje geleden al uitgedund.
Achterwielaandrijving en 450 pk sterke V8
De versies met V6 zijn verdwenen. Instappen in de Jaguar F-Type kan nu vanaf 112.368 euro voor de P300 RWD Coupé met 300 pk leverende turboviercilinder. Wij kiezen voor de P450 RWD Convertible met V8.
Word de stijlvolste aannemer van Nederland met deze Jaguar-pickup

Onze auto is een F-Type 75. Een speciale afscheidseditie met 20-inch lichtmetalen wielen, zwarte exterieurdetails en standaard sportstoelen. Hij is gespoten in de prachtige kleur Giola Green, die ons doet denken aan Aston Martin Racing Green.
(Afbeelding: Jaguar)
F-Type is nog steeds een tijdloze schoonheid
De F-Type is een tijdloze schoonheid. Het twaalf jaar oude ontwerp van Ian Callum – dat we voor het eerst zagen op de CX-16 Concept uit 2011 – heeft niks aan impact ingeboet.
De onbetwiste ster is de supercharged V8
De onbetwiste ster van de show is de 5,0-liter supercharged V8 voorin. Hij levert in P450-vorm een vermogen van 450 pk en 580 Nm koppel. De achterwielaangedreven Convertible waarin wij onderweg zijn, haalt een topsnelheid van 285 km/h.
Start Vera Lynn maar vast in, want de Jaguar F-Type heeft niet lang meer

De AJ133 is een geweldige motor, die je voortstuwt op een zee van koppel. Met de achtbak van ZF in de automatische stand is de F-Type een heerlijke cruiser. De transmissie doet ongemerkt zijn werk en zorgt voor een bijna naadloze versnelling.

Lees hier het gehele bericht