4x voormalig Nederlandse voetballers en hun carrière

Wanneer je denkt aan een van de populairste sporten ter wereld, denk je meteen aan voetbal. Voetballers van over heel de wereld spelen een grote rol bij de populariteit van de sport: denk maar aan hun prestaties en technieken die voor meerdere successen hebben gezorgd. Zo heeft ook Nederland heel wat voetballers van hoog niveau gekend. Hieronder zetten we vier voormalig Nederlandse voetballers voor je op een rij.

Inhoudsopgave1. Marc Overmars2. John Heitinga3. Dennis Bergkamp4. Ronald de Boer

1. Marc Overmars

Wie kent hem niet: speedy gonzalez oftewel Marc Overmars? Marc Overmars was een voormalig Nederlandse profvoetballer. Hij heeft bij meerdere voetbalclubs gevoetbald. Zo was hij te zien op het veld van de Nederlandse voetbalclubs Go Ahead Eagles en Ajax. Daarna ging hij voetballen in het buitenland, onder andere bij Arsenal en FC Barcelona. Overigens voetbalt Marc Overmars al een tijdje niet meer, maar hij is nog wél in de voetbalwereld te vinden. Zo had hij een functie als voetbaldirecteur bij Ajax en heeft op dit moment een hoge functie bij Royal Antwerp. We kunnen dus wel spreken van een mooie carrière waar Marc Overmars de nodige centen verdient. 

Dit bericht op Instagram bekijken Een bericht gedeeld door Marc Overmars (@officialmarcovermars)

2. John Heitinga

Wanneer je denkt aan een voormalig profvoetballer van hoog niveau, komt waarschijnlijk John Heitinga ook in je naar boven. John Heitinga heeft heel wat doelpunten op zijn naam staan en heeft meerdere clubs naar een hoger level getild. Zo heeft John Heitinga gespeeld bij clubs als Ajax, Everton en Atlético Madrid. Ook heeft hij meegespeeld in het Nederlands elftal. Op dit moment is John Heitinga nog steeds actief in de sport, want hij is na het voetballen trainer geworden.

Dit bericht op Instagram bekijken Een bericht gedeeld door AFC Ajax (@afcajax)

3. Dennis Bergkamp

Toch wel het meest bekend van zijn gemaakte goal: voormalig Nederland profvoetballer Dennis Bergkamp. Dennis Bergkamp was wederom een voetballer van hoog niveau. Zijn prestaties en tactieken bleven niet onopgemerkt, want Dennis Bergkamp kreeg meerdere titels op zijn naam en werd zelfs bestempeld als een van de beste voetballers ooit. Dennis Bergkamp heeft onder andere gevoetbald bij Ajax, Arsenal en het Nederlands elftal. 

Dit bericht op Instagram bekijken Een bericht gedeeld door Dennis Bergkamp (@officialdennisbergkamp)

4. Ronald de Boer

Een voormalig Nederlands voetballer die zijn weg zeker kon vinden op het voetbalveld, was Ronald de Boer. Ronald de Boer heeft onder andere bij Ajax gevoetbald en heeft hier meerdere winsttitels naar binnen weten te harken. Ook konden we Ronald de Boer in het buitenland zien op het voetbalveld, onder andere bij Al-Rayyan en FC Barcelona. Al een lange tijd is Ronald de Boer gestopt met voetballen, maar ook hij is nog niet gestopt in de voetbalwereld. Na zijn voetbalcarrière ging Ronald de Boer verder als analist van de sport.

Dit bericht op Instagram bekijken Een bericht gedeeld door ronald1970 (@ronald_de_boer_)
<p>The post 4x voormalig Nederlandse voetballers en hun carrière first appeared on BallsOnly.</p>

Lees hier het gehele bericht