Een sportdag organiseren als ultiem netwerkevenement!

Als ondernemer is netwerken van groot belang. Het is dan ook niet zo gek dat er regelmatig netwerkevenementen worden georganiseerd. Sta jij ook op het punt om een netwerkevenement te organiseren, maar wil je er een nieuwe twist aan geven? Dan kun je eens denken aan een sportdag! Een sportdag is dé manier om op een laagdrempelige manier te netwerken, en het is nog eens gezond voor je ook. Hieronder meer.

1. Teamsporten als een kans om te netwerken

Een sportdag kan bestaan uit individuele sporten, maar ook uit teamsporten. Vooral teamsporten staan erom bekend dat ze de onderlinge band en sfeer kunnen versterken, en dat is wat je natuurlijk wil bereiken tijdens het netwerken. Populaire teamsporten die je kunt organiseren zijn bijvoorbeeld voetbal, padel, volleybal of hockey. Met deze sporten moet je een gezamenlijk doel behalen en dat is natuurlijk: winnen! Naast dat jullie naar hetzelfde doel streven, leer je elkaar ook nog eens heel goed kennen.

2. Individuele sporten en netwerkactiviteiten

We benoemden het net al: je kunt ook individuele sporten organiseren als netwerkactiviteit op de sportdag. Je zult vast denken of dat wel zo handig is als je elkaar beter wil leren kennen. Die gedachte is overigens nergens voor nodig, want door individueel maar tóch samen te sporten leer je elkaar ook goed kennen. Denk bijvoorbeeld aan het organiseren van een fietstocht in een groep, waarbij je in je eentje sport maar toch gemakkelijk contacten kunt leggen.

3. Effectief netwerken tijdens sportactiviteiten

Het organiseren van een sportdag is de ideale manier om te netwerken. Door samen te sporten kun je je namelijk focussen op het sporten zelf, maar kun je tussendoor ook een praatje maken om elkaar beter te leren kennen. Bovendien is een sportdag organiseren heel laagdrempelig en het is geen ‘standaard’ setting voor een netwerkevenement. Ook is het voor mensen die het lastig vinden om een gesprek te starten een goede manier om tijdens een sportdag te netwerken. Het aangaan van een praatje is dan veel gemakkelijker, omdat je al een onderwerp hebt waar het gesprek mee kan beginnen: de sport. 

En om het gesprek nog makkelijker te laten verlopen, kun je er ook voor zorgen dat iedereen naambadges met logo draagt. Zo kun je direct zien hoe iemand heet en waar diegene werkzaam is. Om ervoor te zorgen dat de naambadge tijdens het sporten gewoon blijft zitten, kun je zorgen voor naambadges met magneet. Zo hoef je tijdens het rennen, fietsen of springen in ieder geval geen zorgen te maken dat je je naambadge verliest.
<p>The post Een sportdag organiseren als ultiem netwerkevenement! first appeared on BallsOnly.</p>

Lees hier het gehele bericht