Quincy Promes haalt uit in vernietigende rap: Nederland beschuldigd van verraad

Onlangs bracht Quincy Promes zijn nieuwste muziekvideo uit, waarin de 31-jarige aanvaller van Spartak Moskou, die in Amsterdam is geboren en getogen, ongenadig kritisch is over Nederland. Ben jij benieuwd hoe de rap track klinkt? Lees dan vooral ons artikel!

Quincy Promes in de gevangenis

Afgelopen week lanceerde Promes zijn nieuwste nummer ‘Worst Day’ op YouTube. In deze track rapt de voetballer, die 50 keer voor het Nederlands elftal speelde, over de turbulente periode in zijn persoonlijke leven. In juni van dit jaar werd Promes veroordeeld tot anderhalf jaar gevangenisstraf wegens het neersteken van zijn neef tijdens een familiefeest. Bovendien loopt er nog steeds een rechtszaak tegen hem wegens de betrokkenheid bij de smokkel van meer dan 1300 kilo cocaïne.

Dit bericht op Instagram bekijken Een bericht gedeeld door Quincy Promes (@qpromes)

Quincy Promes zijn nieuwe nummer

Het feit dat Promes nog niet achter de tralies zit, komt doordat hij in hoger beroep is gegaan tegen het vonnis dat afgelopen juni werd uitgesproken door de Rechtbank Amsterdam. Hierdoor is het vonnis nog niet definitief en heeft Nederland nog geen uitleveringsverzoek bij Rusland ingediend.

Als Promes erin slaagt het Russische staatsburgerschap te verkrijgen, heeft hij geluk: Rusland levert geen eigen burgers uit, waardoor hij zijn gevangenisstraf kan ontlopen zolang hij het Oost-Europese land niet verlaat.

In zijn recent uitgebrachte nummer laat Promes meteen zijn waardering voor Rusland zien. De videoclip begint met beelden van Promes die door de straten van Moskou rent, de hoofdstad van Rusland. Hij betreedt een kerk, waar hem wordt verteld dat hij ‘hier veilig is’.

Vervolgens neemt Promes genadeloos afstand van Nederland: hij spreekt over ‘een land dat hem wil verraden’. Hierbij is het overduidelijk dat hij doelt op Nederland, omdat hij eraan toevoegt dat het hetzelfde land is waar hij met rugnummer elf heeft gevoetbalt. Promes heeft 50 keer voor het Nederlands elftal gespeeld (met 7 doelpunten), meestal met rugnummer 11.

<p>The post Quincy Promes haalt uit in vernietigende rap: Nederland beschuldigd van verraad first appeared on BallsOnly.</p>

Lees hier het gehele bericht