Waarom dragen voetballers van die kleine scheenbeschermers?

Waarom dragen voetballers van die kleine scheenbeschermers en mag dit eigenlijk wel? Van het scheren tot benen, tot antislip en het maken van gaten in de sokken. Voetballers doen er alles aan om zo comfortabel mogelijk op het veld te staan. Maar bij sommige spelers zijn de scheenbeschermers zo klein dat je jezelf kunt afvragen of het wel echt verplicht is om ze überhaupt te dragen.

InhoudsopgaveZijn voetballers verplicht om scheenbeschermers te dragen?Dus waarom dragen voetballers soms kleine scheenbeschermers?Check de mini scheenbeschermers van Calvert-Lewin

Zijn voetballers verplicht om scheenbeschermers te dragen?

Het antwoord is ja. Het is officieel verplicht, maar daar is eigenlijk ook gelijk alles mee gezegd. Zo luidt de officiële regel van FIFA:

”Scheenbeschermers moeten gemaakt zijn van geschikt materiaal om redelijke bescherming te bieden en moeten bedekt zijn door de sokken”.
FIFA

Dit is een vrij vage regel die veel ruimte laat voor spelers om het zelf in te vullen. Scheidsrechters zouden moeten bepalen of het wel of niet volgens de regels is. Maar zover wij weten is er nog nooit een scheidsrechter geweest die dit checkt bij de spelers op het veld.

Dus waarom dragen voetballers soms kleine scheenbeschermers?

Voetballers dragen soms kleine scheenbeschermers vanwege comfort en bewegingsvrijheid. Grotere scheenbeschermers kunnen hinderlijk zijn en de bewegingen van de speler beperken, terwijl kleinere, lichtere scheenbeschermers dit effect verminderen.

Hoewel ze mogelijk niet dezelfde mate van bescherming bieden als hun grotere tegenhangers, voldoen ze nog steeds aan de FIFA-regels, mits ze gemaakt zijn van een geschikt materiaal dat redelijke bescherming biedt en ze volledig bedekt zijn door de sokken.

Check de mini scheenbeschermers van Calvert-Lewin

Still the best feeling in the world to score for my country qualifiers up and running pic.twitter.com/EoFrXtiq8C— Dominic Calvert-Lewin (@CalvertLewin14) March 25, 2021
<p>The post Waarom dragen voetballers van die kleine scheenbeschermers? first appeared on BallsOnly.</p>

Lees hier het gehele bericht