Deze Apple producten hebben in 2024 een USB-C Socket!

De iPhone 15 markeert een belangrijke verschuiving voor Apple, aangezien deze het traditionele Lightning-poort vervangt door een usb-c aansluiting. In het komende jaar heeft Apple plannen om alle bijbehorende accessoires, waaronder AirPods, MagSafe-laders, muizen en toetsenborden, eveneens te voorzien van usb-c aansluitingen.

InhoudsopgavePodcast van MacRumorsNieuwe MagSafe DuoAirpods met USB C?Regels vanuit Europa

Podcast van MacRumors

In een aflevering van de MacRumors podcast deelde Mark Gurman, een deskundige op het gebied van Apple bij Bloomberg, het nieuws dat het bedrijf snel volledig wil overgaan op usb-c. Deze overgang zou al volgend jaar moeten zijn afgerond, zelfs voor accessoires zoals toetsenborden en muizen.

De iPhone 15, die aankomende dinsdag wordt onthuld tijdens het ‘Wonderlust’-evenement van Apple, zal al zijn uitgerust met usb-c. De nieuwe Pro-modellen zouden bovendien profiteren van snellere usb-c-datadoorvoer.

Dit is een van de manieren waarop Apple de Pro-versies wil onderscheiden van de standaardmodellen, naast een verbeterde batterijduur, smallere schermranden, een krachtigere chip en een aanpasbare actieknop.

Nieuwe MagSafe Duo

Volgens Gurman zal Apple tijdens het evenement ook een nieuwe MagSafe Duo aankondigen, deze keer uitgerust met usb-c. Bovendien bestaat er volgens deze Apple-kenner een grote kans dat er een nieuwe versie van de MagSafe Battery Pack wordt gepresenteerd. Ook de Apple Watch Magnetic Charging Dock zou opnieuw worden geïntroduceerd, ditmaal met een usb-c-aansluiting.

Verwacht daarentegen geen volledig nieuwe accessoires tijdens het Wonderlust-evenement. Een concept waar het bedrijf aan werkt, betreft een verbeterde MagSafe Battery Pack (uiteraard met usb-c), die meerdere exemplaren op elkaar gestapeld kan worden. Hierdoor zou het mogelijk moeten worden om meerdere apparaten tegelijkertijd op te laden. Maar volgens Gurman is de kans groot dat dit product pas in een later stadium, wellicht niet eens dit jaar, wordt onthuld.

Airpods met USB C?

Tot slot is de verwachting van de Apple-kenner dat het bedrijf de nieuwste AirPods Pro zal aankondigen als een vernieuwde versie van de huidige generatie, en niet als een compleet nieuwe ‘derde’ generatie. Het lijkt erop dat deze laatste pas in het jaar volgend op dit jaar, of zelfs in 2025, zullen worden gelanceerd. Eerder was er ook informatie gelekt waaruit bleek dat zowel de AirPods als de AirPods Max vanaf volgend jaar zullen worden voorzien van een usb-c-aansluiting.

Regels vanuit Europa

De overstap van Apple naar usb-c is geen willekeurige beslissing. De Europese Unie heeft al geruime tijd aangedrongen op een regulerend kader waarin technologiebedrijven worden verplicht om één enkele standaardaansluiting te hanteren. Vorig jaar werd er uiteindelijk een akkoord bereikt: vanaf eind 2024 zal usb-c verplicht zijn.

Volgens berichtgeving van Bloomberg zal het bedrijf uit Cupertino tijdens het Wonderlust-evenement proberen de overgang zoveel mogelijk te presenteren als een triomf, ondanks eerdere sterke oppositie tegen deze regelgeving. Apple zal vooral de voordelen van usb-c benadrukken, zoals hogere gegevens overdracht snelheden en kortere laadtijden en beter bestand als je telefoon nat is geworden!

<p>The post Deze Apple producten hebben in 2024 een USB-C Socket! first appeared on BallsOnly.</p>

Lees hier het gehele bericht