Netflix maakt het voor accountdelers makkelijker

Na bijna een decennium lang zorgeloos je Netflix-account te hebben gedeeld met vrienden, collega’s en familieleden op afstand, heeft Netflix in Nederland actie ondernomen tegen deze praktijk.

Niet zo gunstig voor accountdelers

Als je momenteel hoopt geld te besparen door je wachtwoord naar gebruikers buiten je huishouden te sturen, kom je bedrogen uit. Dergelijke personen krijgen namelijk de melding dat ze hun eigen account moeten maken.

Het is een bittere pil om te slikken, aangezien Netflix al de duurste streamingdienst is van de ‘grote vier’. Ook het feit dat Netflix vijf jaar geleden nog grapjes maakte over het delen van accounts, is opmerkelijk. Hypocriet? Misschien wel, maar de aandeelhouders hebben het laatste woord.

Het dilemma van Netflix-profielen

Maar wat als je al jarenlang je account met vrienden of een ex-partner deelt en al je kijkgeschiedenis daar opgeslagen is?

Netflix maakt aanbevelingen op basis van je kijkgeschiedenis, en het is uiterst nuttig om te kunnen zien waar je gebleven was in je favoriete serie. Daarnaast, in een wereld waarin het moeilijk is om de Originals uit elkaar te houden, is het handig om te zien welke je al hebt bekeken.

Je profiel overdragen is nu mogelijk

Gelukkig hoef je geen afscheid meer te nemen van al die opgeslagen informatie. Netflix heeft een nieuwe functie onthuld waarmee je jouw profiel eenvoudiger kunt overdragen naar een ander account.

Hierdoor kun je verder gaan met streamen zoals je gewend bent, maar dan via je eigen account. En, belangrijk voor Netflix, via je eigen abonnement waarvoor je zelf betaalt. Een win-winsituatie.

Hoe het werkt

Het was al mogelijk om je profiel naar nieuwe accounts te verplaatsen. Handig, tenzij je al een eigen account had, of bijvoorbeeld bent gaan samenwonen met je partner die ook al een account heeft. In dat geval wil je gewoon je profiel over kunnen zetten naar een bestaand account.

Dat is nu eindelijk mogelijk. De profieloverdracht-tool kun je gebruiken door de volgende stappen te volgen:

Ga in een webbrowser naar Netflix.com en log in op het profiel dat je wilt overdragen

Ga naar de account-pagina via het menu rechtsboven

Ga naar de sectie ‘Profielen’ en kies het profiel dat je wilt overzetten

Kies voor ‘Overdracht’ en start het proces.

Bron: The verge
<p>The post Netflix maakt het voor accountdelers makkelijker first appeared on BallsOnly.</p>

Lees hier het gehele bericht