Oud Twitter ‘X’ straks niet meer gratis

In een recent gesprek met de Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft Elon Musk aangekondigd dat X, voorheen bekend als Twitter, uiteindelijk zal overgaan op een verplichte ‘kleine maandelijkse betaling’ voor het gebruik van het platform. Volgens Musk is dit de enige manier om grote legers van bots effectief te bestrijden.

Grote leger bots

“Het is de enige manier die ik kan bedenken om grote legers van bots te bestrijden,” verklaarde Musk. “Als voor elk account ‘een paar dollar’ moet worden betaald, zouden de kosten voor de makers van bots al snel te hoog worden.” Hij gaf echter geen exact bedrag of aankondiging wanneer dit verplichte abonnement zou worden ingevoerd.

550 miljoen maandelijke gebruikers

Elon Musk meldde verder dat X momenteel 550 miljoen maandelijkse gebruikers heeft, die dagelijks tussen de 100 en 200 miljoen berichten plaatsen. Het blijft echter onduidelijk of hij bots meerekent in deze aantallen accounts. In het eerste kwartaal van 2022 telde Twitter nog 229 miljoen maandelijks actieve gebruikers.

Nu al 800.000 abonnees

Naast deze aankondiging benadrukte Musk dat X al sinds vorig jaar een Premium-abonnement aanbiedt, voorheen bekend als Twitter Blue. Dit abonnement, genaamd X Premium, voorziet gebruikers van een blauw vinkje op hun profiel, vermindert advertenties, geeft voorrang in zoekopdrachten en biedt toegang tot exclusieve functies, zoals de mogelijkheid om langere berichten te schrijven en berichten na publicatie te bewerken.

In Nederland kost X Premium 9,68 euro per maand. Momenteel zijn er naar schatting ongeveer 800.000 abonnees op X Premium.

Uitspraken Musk

Deze onthulling kwam naar aanleiding van kritiek van burgerrechtengroepen op het beleid van Musk, waarbij zij beweerden dat dit beleid had geleid tot een toename van haat en onverdraagzaamheid op het platform. Musk benadrukte in het gesprek met Netanyahu dat hij zich tegen antisemitisme en alles wat haat en conflicten bevordert uitspreekt.
<p>The post Oud Twitter ‘X’ straks niet meer gratis first appeared on BallsOnly.</p>

Lees hier het gehele bericht