Dit zijn de real-life locaties van iconische games

Je pa die al bijna een uur naar FIFA 22-gameplay op Youtube checkt omdat hij denkt dat het de laatste Eredivisie-samenvattingen zijn, en je moeder die beangstigend meekijkt terwijl je Modern Warfare II speelt omdat ze denkt dat de pleuris is uitgebroken. Games zijn niet meer van echt te onderscheiden.
Deze locaties van iconische videogames zijn gebaseerd op real-life
En dat merken we aan alles terug. Real-life locaties worden realistischer dan ooit nagebootst in games: zo kwam Infinity Ward laatst nog met het ‘Breenbergh Hotel’ dat eigenlijk een 1-op-1 kopie is van het Conservatorium hotel in Amsterdam. Omdat steeds meer games zich tegenwoordig richten op real-life locaties, hebben wij alles even op een rijtje gezet. Dit zijn de real-life locaties van alle iconische videogames die jij vast wel eens hebt gespeeld.
Call of Duty: Black Ops – Nevada
Elke liefhebber van shooting games heeft wel eens een potje zitten knallen in Nuketown. Of nouja, een potje.. Bij één potje kon je het in Nuketown natuurlijk niet laten. And guess what? De meest iconische map van Call of Duty: Black Ops is gewoon een real-life locatie. Voor die real-life locatie gaan we naar Nevada, 105 kilometer ten noorden van Las Vegas om precies te zijn. Hier vinden we een vredige woonwijk, die eens in de zoveel tijd geteisterd wordt door heftige ontploffingen.
De locatie is namelijk een testterrein waar de Verenigde Staten een groot aantal kernwapens op de proef stelt. Om te kijken wat voor impact die kernwapens hebben op een alledaagse omgeving, werden er complete huizen met echte voertuigen en mannequins geplaatst. Vandaar dus ook de naam ‘Nuketown’. The more you know.
Swipe voor de herkenbare mannequins!

View this post on Instagram

A post shared by Nevada National Security Site (@nnsanevada)

GTA 5 – Los Angeles
We switchen weer even terug naar een game waar real-life locaties iets meer voor de hand liggend zijn: GTA 5. Hoewel Los Santos fictioneel is, zijn er heel veel overeenkomsten met Los Angeles te vinden. Zo is er bijvoorbeeld het enorme Vinewood-bord dat de heuvels van Los Santos bestrijkt, uiteraard gebaseerd op het iconische Hollywood-bord van LA. Maar ook de beruchte Malibu-pier, is in Los Santos naadloos nagemaakt in de vorm van ‘Chumash’.
Het enige verschil tussen de twee? In Los Angeles ga je hiernaartoe om te genieten van een lekker weertje en het water, in Los Santos ga je hiernaartoe als laatste poging om te vluchten voor de politie. Voor de rest heb je nog Vespucci Beach, de Maze Bank Arena en het Kortz Center dat Los Santos doet denken aan Los Angeles.
Foto: Cedric Letsch | Unsplash
Fallout 3 – Washington D.C.
Door naar Fallout 3. Een game die zich in 2277 afspeelt, 200 jaar na het tragische nucleaire bombardement dat ervoor zorgde dat heel de wereld werd gedegradeerd tot een hoopje as. Als ‘Lone Wanderer’ ga je in deze game op zoek naar je vader in het gebied ‘Capital Wasteland’, en dat gebied stelt het restant van Washington D.C. voor. En ja, eerlijk is eerlijk, van alle real-life locaties die we hebben genoemd, is dit toch wel de minst herkenbare.
Washington D.C. oogt namelijk grimmiger dan ooit, en meer dan een verwaarloosde ruïne kunnen we het eigenlijk niet noemen. Afijn, het Capitool, het Washington Monument en het Lincoln Memorial zijn allemaal nog wél te herkennen. Met een beetje fantasie.

Pokémon – wereldwijd real-life locaties
Oké, oké. Even serieus, Pokémon? Hoe kan een spelletje waarin je door een aantal grassprieten en zandwegen wandelt nou gebaseerd zijn op een real-life locatie? Door die lage resolutie van de old-school Nintendo’s zie je in-game niet eens waar je loopt. En toch zijn de locaties van Pokemon gebaseerd op het echte leven. Zet de ontwerpen van Kanto, Johto, Hoenn, Sinnoh, Nova, Kalos, Alola, Galar en Paldea – oftewel de Pokémon-regio’s – maar eens naast diverse regio’s in de wereld, en je zal al snel de overeenkomst zien.
Geografisch lijken Nova en Alola namelijk enorm op delen uit de VS, Kalos lijkt dan weer op delen uit Frankrijk, Galar is gebaseerd op het Verenigd Koninkrijk en Sinnoh is dan weer gebaseerd op de geografie van kleinere regio’s in Japan. Zo is Pokémon toch nog een stukje realistischer dan we dachten.
Assasin’s Creed 2 – Italië
Assasin’s Creed zit vol met bloedstollende helden en tijdreizende plotontwikkelingen, maar het zit ook vol met historische locaties die uitermate gedetailleerd zijn nagemaakt. Florence is het perfecte voorbeeld: Assasin’s Creed 2 speelt zich namelijk af in Italië tijdens de Renaissance. Een ideale manier om meer te weten te komen over Leonardo da Vinci terwijl je je handen vuil maakt met bloed dus. Het Toscaanse platteland is naadloos terug te zien en de Venetiaanse kanalen zijn ook heerlijk nagemaakt.
Maar goed, niet alleen Italië is terug te zien in Assasin’s Creed. In de verdere Assasin’s Creed serie wordt je namelijk heel de wereld overgenomen met locaties in het oude Constantinopel, Parijs, het Victoriaanse Londen en ga zo maar door. Een waar lesje geschiedenis eigenlijk. YT-fan Loomer maakte zelfs een Tour de Florence:

Vond je dit artikel interessant? Check hier alles wat je wilt weten over de beste en nieuwste games.
Het bericht Dit zijn de <strong>real-life locaties</strong> van iconische games verscheen eerst op M A N I F Y.

Lees hier het gehele bericht