Deze Nederlandse acteur belandde in het ziekenhuis na wilde seks- en drugsdate

Tegenover het AD laat de acteur weten wat er gebeurd is. Brouwers kwam net terug van een bezoek aan zijn ouders waarna hij een date regelde: “Mijn man was met vrienden naar Ibiza. En op de terugweg appte ik een jongen die ik had leren kennen dat ik zin had in een leuke wilde nacht.”

doDisplay(‘div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article’);

De acteur had geen open relatie met zijn echtgenoot, dus daar moest later nog wel het één en ander gelijmd worden: “We hebben hier samen best even hard aan moeten werken. Mijn man is geweldig en enorm met mij begaan. Hier had hij uiteraard wel zo z’n eigen gevoelens bij.”Terug naar de nacht des onheils in 2018. Beide jongens namen drugs en daarna werd alles vaag voor de acteur. Brouwers geeft aan geen grootverbruiker te zijn, maar wel twee of drie keer eerder een pilletje had genomen. De eerste herinnering die Brouwers heeft van na de date is dat hij op de spoedeisende hulp lag. Boven hem hing zijn broer: “Ik zei tegen hem: ‘Ik ben niet verslaafd.’Het fitte lichaam van de acteur kon de drugs niet goed verwerken en hij raakte urenlang buiten kennis. Zijn date (die Brouwers overigens nooit meer direct heeft gesproken) belde de ambulance niet. De buurvrouw hoorde de hond van de acteur, Hekkie, constant blaffen. Zij heeft vervolgens de man van Brouwers gebeld.In het ziekenhuis werd nierfalen geconstateerd door de artsen en de benen van de acteur waren gevoelloos. De grootste gevolgen kwamen echter van een ziekenhuisbacterie die zijn lichaam binnendrong en zich vestigde achter zijn longen. De acteur balanceerde op het randje van het graf: “Er is een nacht geweest dat de artsen mijn echtgenoot, ouders en broers vroegen naar het ziekenhuis te komen omdat ze niet wisten of ik de volgende ochtend zou halen.”Inmiddels gaat het een stuk beter met Brouwers, als is hij nog herstellende. De ziekenhuisopname heeft hem veranderd: “Door alles wat gebeurd is, heb ik echt wel wat gewonnen. Mijn ego is iets minder groot, ik relativeer veel meer en ik heb een geweldig hechte band met Hekkie. Maar ik heb ook verloren. De zenuwschade aan mijn voeten is nog niet weg, ze voelen nog altijd bevroren en pijnlijk aan. Na een minuut of tien lopen moet ik echt wel even zitten, gelukkig staan er genoeg bankjes in het Vondelpark. En uitgaan beleef ik dus echt geen lol meer aan. Qua energie niet en ik ben natuurlijk ook enorm geschrokken van de impact van drugs.”

doDisplay(‘div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article’);

Van zijn schoonmoeder kreeg Brouwers een zegelring omdat hij die altijd al wilde hebben. Aan de binnenkant heeft de acteur “12 juli 2018 ik ben er nog” laten graveren. Eerst wilde de acteur uit schaamte dit verhaal niet delen. Destijds vroeg hij aan de artsen of veertigers acuut nierfalen kunnen krijgen. Nadat zij dit bevestigd hadden werd het zo in de publiciteit gebracht. Nu deelt hij het verhaal in de persoonlijke voorstelling Troostroof. Tijdens de Pride Amsterdam zal Brouwers de eerste 20 minuten van deze voorstelling spelen onder de naam Zomernacht.

Lees hier het gehele bericht