Waarom de Cadillac BLS toch niet als cabriolet verscheen

Speciaal voor de Europese markt kwam Cadillac in 2006 met een compactere sedan, waarvan later ook een stationwagon verscheen. De fabrikant plande nog een carrosserievariant. Dat model werd nota bene officieel aangekondigd, maar hij bereikte het productiestadium toch niet.
Hoe dat zit, zie je in deze aflevering van Sjoerds Weetjes. In de video wordt het achtergrondverhaal verteld van het schrappen van de open uitvoering.
Grootse plannen
Cadillac had grootse plannen om de premium-concurrentie BMW, Audi en Mercedes-Benz op eigen grondgebied aan te vallen. Nee, niet om dezelfde hoge verkoopvolumes te bereiken, maar om voldoende afzet te creëren dat het winstgevend in Europa actief kon zijn. Het was de zoveelste poging van het Amerikaanse merk om naam te maken in de oude wereld.

Cadillac stelde een lokale importeur aan, om met behulp van die marktkennis direct de juiste koers te varen. De Amerikanen beloofden het importbedrijf zelfs een model dat voor de lokale markt werd ontwikkeld. De auto werd de BLS. Hij fungeerde als instapmodel van het Cadillac-programma.
Het model werd weliswaar in Amerika getekend, de ontwikkeling had in Europa plaats. Ook de productie werd in de oude wereld ondergebracht. Cadillac bracht de BLS ook alleen in Europa uit. Op de Amerikaanse markt verscheen de auto niet, in China evenmin.
Cadillac BLS
Hoe Cadillac de BLS in rap tempo ontwikkelde, vertelt Sjoerd je in deze aflevering van Sjoerds Weetjes. Hij onthult tevens de plannen voor een cabriolet en bovenal waarom die variant het productiestadium niet haalde. Sjoerd legt tevens uit of de BLS het Europese avontuur vergemakkelijkte. Zoals je gewend bent van Sjoerd gaat hij diep in op de details.
Sjoerds WeetjesSjoerds Weetjes is een vaste videorubriek van Autovisie. Elke vrijdag om 16.00 uur verschijnt er een nieuwe aflevering. In de videoreeks kwamen al eerder alle details van de McLaren 765 LT aan bod, werd reeds uitgelegd hoe auto’s worden gecamoufleerden vertelde Sjoerd al als enige in de wereld het ware verhaal van Peugeot e-Legend.

Zo kreeg Peugeot de 206CC cadeau | Sjoerds Weetjes 347

Lees hier het gehele bericht