Waarom er slechts één Opel-man aan de Tigra TwinTop werkte | Sjoerds Weetjes 349

Het enorme succes van de Peugeot 206 CC ontging Opel niet en dus kwam de Duitse autobouwer met een tegenhanger. Werd de Opel Tigra TwinTop net zo’n succes? Bij wie ging Opel voor de compacte CoupéCabriolet te rade? Wie mocht de open tweezitter bouwen? En hoe werd de naam TwinTop wereldkundig gemaakt? De antwoorden hoor je in deze aflevering van Sjoerds Weetjes.
Tijdens het maken van de video over de Citroën C3 Pluriel noemde Sjoerd van Bilsen zijn cabrioletbroer Peugeot 206 CC en dat bracht hem op het idee om het unieke verhaal achter de Franse CoupéCabriolet ook op video te vertellen. En juist de opname van de aflevering over de populaire Fransoos zorgde voor het onderwerp van Sjoerds Weetjes 349.
Opel Tigra
Hoewel Peugeot en Opel nú tot hetzelfde concern behoren, was dat twee decennia geleden niet het geval. Het waren concurrenten. Toch is er een link tussen de twee modellen. Welke dat is, vertelt Sjoerd je in deze video. Hij verklaart hoe Opel zich voor de Tigra TwinTop liet inspireren.
Het daksysteem van de TwinTop
Daarnaast legt hij uit hoe het daksysteem werkt, hoe de auto tot stand kwam en hoe de naam van  het model wereldkundig werd. Hij onthult tevens wat op dat moment de toekomst van de Opel Tigra TwinTop was en waarom die anders was dan voorzien. Zoals gebruikelijk hoor je verrassende zaken.
Sjoerds WeetjesSjoerds Weetjes is een vaste videorubriek van Autovisie. Elke vrijdag publiceert Autovisie een nieuwe video op Autovisie.nl en op YouTube. In elke video brengt Sjoerd nieuws. Bijvoorbeeld in de video van de Smart Forfour. Daarin onthulde hij de exacte reden waarom de bouw van de eerste generatie Forfour abrupt werd beëindigd. De vaste kijkers van Sjoerds Weetjes werden bovendien getrakteerd op het exclusieve verhaal achter de Peugeot 408.

Lees hier het gehele bericht