De tofste whiskybarren van Nederland

Urenlang aan whisky nippen en over whisky praten. Daar krijgt geen enkele man genoeg van. Waar verfijnde blends van smaken allesbepalend zijn, doet de locatie ook een hoop. Daar kom je achter als je een bezoek brengt aan een échte whisky bar.
Whisky bar in Nederland: hier moet je zijn
Voor een alcoholische versnapering op niveau maken we altijd plaats. Als man wil je echt kunnen genieten, en van iets sterks wel te verstaan. Daarom staat whisky voor ons zo hoog in het vaandel. 2023 wordt het jaar van ontdekkingen, dus daar gaan we dit jaar op whiskyontdekkingstocht. Deze Nederlandse whisky bars wil je een keer bezocht hebben:

Kasteel Engelenburg in Brummen
Huppel The Pub in Den Haag
Vault Bar in Amsterdam
F.D. Roosevelt Whiskybar & Club in Bergen op Zoom
Whisky & Gin in Breda
Whiskycafé L&B in Amsterdam

Engelenburg – Brummen
Whisky nippen in een kasteel. In het mooie Brummen kan het, en niet op de minste manier. Kasteel Engelenburg laat je namelijk neerploffen in een prijswinnend whiskywalhalla. De eigenaar is deze whisky bar jaren geleden begonnen en het startte allemaal met de bouw van zijn eigen whiskycollectie. Waar sip je lekkerder aan whisky dan in een eeuwenoud kasteel bij de open haard. Nergens, toch?

View this post on Instagram

A post shared by Kasteel Engelenburg (@kasteelengelenburg)

 Huppel The Pub – Den Haag
In 2015 is deze Haagse whisky bar verkozen tot beste whiskyplek van Nederland. In dit oeroude en gezellige café heb je keuze uit meer dan 150 soorten whisky. Om je keuzestress te besparen is een gemixt aanbod met uitleg een meer dan welkome optie. En dat doen ze met liefde en plezier. Extra tof: elke maandag kun je jouw favoriete vinyl meenemen en die wordt gedraaid in de pub. Dat is een sterk staaltje klantenbinding.
Vault Bar – Amsterdam
In het hart van Waldorf Astoria in Amsterdam vind je de bekende whisky bar Vault. Met de bravoure van de Jordaan in de omgeving tikt de Vault Bar klassieke tinten aan. De bar is gevestigd in een 17e eeuwse kluis en door deze unieke omgeving zal je whisky nog beter smaken.

View this post on Instagram

A post shared by Vault Bar Amsterdam (@vaultbaramsterdam)

F.D. Roosevelt Whiskybar & Club – Bergen op Zoom
Alleen de naam verraadt al veel goeds. In de bunker van een drankenspeciaalzaak zijn ze in Bergen op Zoom een exclusieve whisky bar begonnen. Met resultaat: het voelt als een regelrechte speakeasy bar uit de jaren ’20. Op donderdag en zaterdag is de mancave geopend om diverse soorten uit alle hoeken van de hele wereld te proeven die normaliter geseald zouden blijven.
Whisky & Gin – Breda
Brabantse gezelligheid, charme uit de beginjaren van de 20e eeuw en een krankzinnig groot aanbod whisky. Dat is waar deze Bredaase whisky bar groot mee is geworden. In deze lounge ben je tussen het glas-in-lood en de talloze flessen helemaal in je nopjes. En de keuze voor een kleine proeverij maakt het helemaal af.

View this post on Instagram

A post shared by Whisky & Gin Breda (@whisky_and_gin)

Jacks’ Cigar Bar & Lounge – Rotterdam
Een goed glas whisky in je ene hand, een dikke Cubaanse sigaar in de ander. Een beter gevoel is er niet.  Dat dacht Jack ook toen hij in Rotterdam de deuren opende om echte gentlemen te voorzien van een geschikte plek. De gouden combinatie zorgt ervoor dat je alles wat een mannenhart begeert op een presenteerblaadje krijgt
Whiskycafé L&B – Amsterdam
Er is altijd een baas boven baas. In het whiskycafé L&B begeef je jezelf namelijk tussen meer dan 2000 verschillende soorten whisky. Echte liefhebbers en specialisten horen deze whisky bar op hun bucketlist te hebben. Succes met je favoriet uitzoeken tussen al dat moois.

View this post on Instagram

A post shared by L&B Whisky Café (@lbwhiskycafe)

Check ook: Dit is de beste Nederlandse whisky 
Het bericht De <strong>tofste whiskybarren</strong> van Nederland verscheen eerst op M A N I F Y.

Lees hier het gehele bericht